Με απόφαση Δημάρχων από 13 Μαρτίου 2020 οι λαϊκές αγορές Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης, Πέλλας, Σερρών, Καρδίτσας, Φλώρινας τέθηκαν σε αναστολή λειτουργίας, ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα, λειτουργούσαν σε ποσοστό 50%.

Όλο αυτό το χρονικό διάστημα οι παραγωγοί που δραστηριοποιούνται στις εν λόγω λαϊκές αγορές έχουν υποστεί τεράστιες και ανεπανόρθωτες ζημίες καθώς λόγω της απόφασης των Δημάρχων αφενός μεν οι περισσότεροι δεν έχουν εργαστεί για δύο και πλέον μήνες αφετέρου δε καταστράφηκαν και πετάχτηκαν τα ευπαθή αγροτικά προϊόντα που θα διέθεταν στις λαϊκές αγορές.

Τα παραπάνω επισημαίνονται, μεταξύ άλλων σε σχετικό υπόμνημα της Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκών Αγορών Κεντρικής Δυτικής Μακεδονίας Θεσσαλίας Θράκης, προς το υπουργείο Οικονομικών με το οποίο ζητείται ειδική μέριμνα – ενίσχυση πέραν της ενίσχυσης του ποσού των 1. 500 ευρώ και 500 ευρώ ώστε να αποζημιωθούν όλοι οι παραγωγοί.

Αναλυτικά το εν λόγω υπόμνημα έχει ως εξής:

Θεσσαλονίκη, 03/07/2020 Αρ. Πρωτ.: 3448

ΠΡΟΣ

Υπουργείο Οικονομικών – Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα Χρήστο – Υφυπουργό Δημοσιονομικής Πολιτικής κ. Σκυλακάκη Θεόδωρο

ΘΕΜΑ: Αποζημιώσεις Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών

Κατόπιν οχλήσεων παραγωγών – μελών των Σωματείων που ανήκουν στη δύναμη της Ομοσπονδίας έχουμε να επιστήσουμε την προσοχή σας στα κάτωθι:

Με απόφαση Δημάρχων από 13 Μαρτίου 2020 οι λαϊκές αγορές Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης, Πέλλας, Σερρών, Καρδίτσας, Φλώρινας τέθηκαν σε αναστολή λειτουργίας, ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα οι λαϊκές αγορές λειτουργούσαν σε ποσοστό 50% σύμφωνα με απόφαση της Κυβέρνησης. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα οι παραγωγοί πωλητές που δραστηριοποιούνται στις εν λόγω λαϊκές αγορές έχουν υποστεί τεράστιες και ανεπανόρθωτες ζημίες καθώς λόγω της απόφασης των Δημάρχων αφενός μεν οι περισσότεροι δεν έχουν εργαστεί για δύο (2) και πλέον μήνες αφετέρου δε καταστράφηκαν και πετάχτηκαν τα ευπαθή αγροτικά προϊόντα που θα διέθεταν στις λαϊκές αγορές.

Ζητούμε όπως προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να βρεθεί ειδική μέριμνα – ενίσχυση πέραν της ενίσχυσης του ποσού των 1. 500 ευρώ και 500 ευρώ της Κυβέρνησης ώστε να αποζημιωθούν όλοι αυτοί οι παραγωγοί.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο https://www.agro24.gr

Recommended Posts