χρηματα - money

Ολοκληρώνεται, όπως όλα δείχνουν, η διαδικασία επεξεργασίας των στοιχείων, ώστε να καταστεί δυνατή, από την ερχόμενη Τρίτη 12 Μαίου

η πίστωση στους λογαριασμούς των παραγωγών των συνδεδεμένων ενισχύσεων για βοοτρόφους και τους παραγωγούς συμπύρηνων και ρυζιού. Μαζί προγραμματίζεται και η πληρωμή των ειδικών δικαιωμάτων.

Πρόκειται για μια πληρωμή που έχει ταλαιπωρήσει πολύ κόσμο και ειδικά τους βοοτρόφους, οι οποίοι τα προηγούμενα χρόνια εισέπρατταν τη συγκεκριμένη ενίσχυση πριν το Πάσχα και μαζί με τους αιγοπροβατοτρόφους που πληρώθηκαν στην ώρα τους.

Μαζί στις πιστώσεις αυτές να σηµειωθεί ότι θα περιλαµβάνεται και η ενίσχυση για τη διατήρηση της καλλιέργειας της αµπέλου, που αφορά τους παραγωγούς των µικρών νησιών του Αιγαίου, αλλά και υπόλοιπα από συνδεδεµένες ενισχύσεις που έχουν ήδη καταρχήν πληρωθεί και προχώρησαν είτε οι παραγωγοί είτε οι διοικητικοί του Οργανισµού Πληρωµών σε διορθώσεις, όπως και διορθωτικές επί της ενιαίας ενίσχυσης, του πρασινίσµατος και των γεωργών νεαρής ηλικίας.

Ωστόσο να σηµειωθεί ότι ακόµα αναµένεται η έκδοση των αποφάσεων που καθορίζουν το ύψος των συνδεδεµένων ενισχύσεων προς πληρωµή. Σε ότι αφορά στους βοοτρόφους, όπως έχει γράψει από μέρες το Agronews, οι πληροφορίες κάνουν λόγο για µικρή αύξηση στο ύψος του ποιοτικού πριµ της συγκεκριμένης κατηγορίας.

Πέρυσι κυµάνθηκε στα 171 ευρώ ανά επιλέξιµο θηλυκό ζώο και αφορούσε 8.000 δικαιούχους, ενώ για το 2019 αναφέρεται ότι η ενίσχυση θα προσεγγίσει τα 180 ευρώ, µε τον προϋπολογισµό του έτους στα 35,5 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο https://www.agronews.gr

Recommended Posts