Αγροτικά Κτηνοτροφικά Μελισσοκομικά και Αλιευτικά Νέα από όλη την Ελλάδα

Greekap.gr News
Οι βροχές του Οκτωβρίου πήγαν πίσω τις φυτεύσεις σκόρδων στον Έβρο

Οι βροχές του Οκτωβρίου πήγαν πίσω τις φυτεύσεις σκόρδων στον Έβρο

Αγροτικά Νέα 🕔November 7, 2021

Στη διαδικασία σποράς βρίσκονται αυτές τις ημέρες οι παραγωγοί σκόρδου Νέας Βύσσας Έβρου.

Συνεχίζονται οι φυτεύσεις στα σκόρδα και θα κρατήσουν ακόμη περίπου για μια εβδομάδα, αναφέρει στον ΑγροΤύπο ο κ. Αναστάσιος Γιακμογλίδης, πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Παραγωγής Επεξεργασίας Εμπορίας (Α.Σ.Π.Ε.Ε.) Σκόρδου Βύσσας.

Οι βροχές στα μέσα Οκτωβρίου πήγαν πίσω την φύτευση. Εκτιμώ ότι τα στρέμματα καλλιέργειας θα κυμανθούν στα ίδια επίπεδα.

Δεν υπάρχει αρκετή ελληνική παραγωγή για να καλύψει τις εγχώριες ανάγκες. Για να έχει καλό εισόδημα ο παραγωγός θα πρέπει να έχει απόδοση πάνω από 1.000 κιλά ανά στρέμμα.

Τον Ιούνιο που έγινε η συγκομιδή είχαμε βροχοπτώσεις και υπήρξαν ζημιές. Με αποτέλεσμα να μην έχουμε μεγάλη παραγωγή αν και υπάρχει ζήτηση λόγω της πανδημίας.

Αναμένεται σύντομα να πουληθούν τα ξερά σκόρδα. Η τιμή παραγωγού φέτος κυμάνθηκε στα 2 ευρώ το κιλό, αυξημένη σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά που ήταν στα 1,60 ευρώ.

Αποθέματα δεν πρόκειται να υπάρξουν φέτος λόγω μειωμένης παραγωγής.

Είναι κρίμα μια χρονιά που υπάρχει ζήτηση για το προϊόν να μην έχουν σκόρδα οι παραγωγή. Λογικά αναμένεται να γίνουν εισαγωγές από Ισπανία και Κίνα, αν και οι τιμές τους θα είναι αυξημένες λόγω μεταφορικών.

Προέλευση του άρθρου: https://www.agrotypos.gr