Αγροτικά Κτηνοτροφικά Μελισσοκομικά και Αλιευτικά Νέα από όλη την Ελλάδα

Greekap.gr News
Οι όψιμοι μέτοχοι των 8.000 ευρώ και οι κυβερνητικές αγωνίες για την ΕΒΖ

Οι όψιμοι μέτοχοι των 8.000 ευρώ και οι κυβερνητικές αγωνίες για την ΕΒΖ

Αγροτικά Νέα 🕔April 3, 2019

Την αγωνιώδη προσπάθεια της κυβέρνησης να μην χρεωθεί την βαριά πολιτική ευθύνη που σημαίνει η χρεοκοπία μιας επιχείρησης που ταυτίστηκε με την αγροτική ανάπτυξη της χώρας για μια ολόκληρη 50ετία, σηματοδοτούν οι σπασμωδικές κινήσεις των τελευταίων ημερών και η εσπευσμένη «ανάθεση» της περαιτέρω λειτουργίας της επιχείρησης σε αμφιβόλου φερεγγυότητας σχήματα, όπως είναι το Innovation Brain Cyprous Limited, το Hellenic Agri Group S. A. και το Hellenic Farmers Company IKE.

Σημειωτέον ότι η τελευταία, δηλαδή η Hellenic Farmers που ακούστηκε πολύ και από επίσημα χείλη τα τελευταία 24ωρα, είναι ένα νέο επενδυτικό σχήμα με 6 μετόχους και μετοχικό κεφάλαιο 8.000 ευρώ το οποίο προτάσσει στους σκοπούς του την εκμίσθωση και διαχείριση ιδιόκτητων ή μισθωμένων ακινήτων. Πρόκειται στην ουσία για μια ολιγάριθμη παρέα τευτλοκαλλιεργητών και καθοδηγητών τους, οι οποίοι δεν φημίζονται για το επιχειρηματικό τους ταμπεραρμέντο, αντίθετα είναι μεταξύ αυτών που με πράξεις ή παραλείψεις και κυρίως ως αυτόκλητοι εκφραστές των παραγωγών, διευκόλυναν έως ένα βαθμό τη σημερινή κατάσταση.

Η κυβέρνηση από την άλλη πλευρά, εν προκειμένω δια του αναπληρωτή υπ. Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιου Πιτσιόρλα, έχει στο νου της μόνο ένα πράγμα. Να μην χρεωθεί και μάλιστα προεκλογικά, το οριστικό κλείσιμο της Βιομηχανίας Ζάχαρης. Με άλλα λόγια, η κυβέρνηση αγοράζει χρόνο. Γι’ αυτό και μόνο γι’ αυτό, δείχνει να συμμαχεί με κάθε καλοθελητή, γι’ αυτό προχώρησε πριν από λίγες μέρες εσπευσμένα στη μετάταξη των υπαλλήλων της Ε. Β. Ζ, μεταφέροντας το λογαριασμό στους Έλληνες φορολογούμενους. Τώρα, έρχεται να αναθέσει τη λειτουργία της τελευταίας μονάδας παραγωγής ζάχαρης που έχει απομείνει, δηλαδή αυτή του Πλατέως, σε μια ερμαφρόδιτη παρέα ενδιαφερομένων, η οποία αποτελούσε εξ αρχής την τελευταία λύση… πριν απ΄ το βάψιμο για να θυμηθούμε και μια διαφήμιση παλιότερων εποχών.

Πολλά εξ αυτών επιβεβαιώνονται με την ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά, η οποία και λόγω καταγωγής (Σέρρες) δείχνει να έχει καλή πληροφόρηση για τους ενδιαφερόμενους να γίνουν σε ένα βράδυ επιχειρηματίες, πάνω στις στάχτες της ΕΒΖ.

 

Διαβάστε τη συνέχεια στο agronews.gr