κρασί, οίνος, wine, λευκός, κόκκινος

Δύο κρίσιμα ζητήματα για το μέλλον του ελληνικού κρασιού ανέπτυξε ενώπιον του Υπουργείου Οικονομικών την Παρασκευή 3 Απριλίου ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου.

Αφενός ετέθη διεξοδικά το αίτημα του κλάδου για μείωση του ΦΠΑ στο κρασί σε 13%, σε συνέχεια και των κυβερνητικών δηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν τον τελευταίο καιρό.

Σχετικά σε ανακοίνωση που δόθηκε στην δημοσιότητα από τον ΣΕΟ αναφέρονται τα εξής: «Πάγια θέση του Συνδέσμου όλα αυτά τα χρόνια είναι ότι η επιβάρυνση του ΦΠΑ είναι ιδιαίτερα επαχθής για την οινοποιία. Στην συνάντηση, ο Σύνδεσμος έθεσε άλλη μια φορά το κρίσιμο αυτό ζήτημα, τονίζοντας την αναγκαιότητα να υπάρξει ελάφρυνση για λόγους τόνωσης της αγοράς και μείωσης των φαινομένων φοροκλοπής.

Αφετέρου, ο Σύνδεσμος ανέπτυξε τις εναλλακτικές δυνατότητες ελέγχου προκειμένου να αποφευχθεί το δυσβάσταχτο μέτρο των ογκομετρήσεων. Περιεγράφηκε λεπτομερώς το γαλλικό μοντέλο, το οποίο μπορεί να εφαρμοστεί και στην Ελλάδα, ενώ αναφέρθηκαν και τα προβλήματα που δημιουργούνται στο χώρο από το μέτρο, όπως αυτή την στιγμή προβλέπεται. Υπενθυμίζουμε ότι οι ογκομετρήσεις δεν είναι μονόδρομος, καθώς η Γαλλία τις κατήργησε από το 2016.

 

Διαβάστε τη συνέχεια στο agro24.gr

Recommended Posts