Αγροτικά Κτηνοτροφικά Μελισσοκομικά και Αλιευτικά Νέα από όλη την Ελλάδα

Greekap.gr News
Οι μετακινούμενοι κτηνοτρόφοι μαστίζονται από τις καιρικές συνθήκες, τη μείωση γάλακτος και τους λύκους

Οι μετακινούμενοι κτηνοτρόφοι μαστίζονται από τις καιρικές συνθήκες, τη μείωση γάλακτος και τους λύκους

Κτηνοτροφικά Νέα 🕔September 10, 2018

Οι άσχημες και πολλές φορές ακραίες καιρικές συνθήκες του καλοκαιριού επηρέασαν σημαντικά τη χλωρίδα άρα και τη βόσκηση που είχε σαν αποτέλεσμα τη μείωση της παραγωγής του αιγοπρόβειου γάλακτος συγκριτικά με άλλες χρονιές.

 

Οι καιρικές συνθήκες που ήταν δύσκολες υποχρέωσαν τους κτηνοτρόφους να μετακινήσουν τα κοπάδια τους, από τον Ιούλιο σε αντίθεση με τις προηγούμενες χρονιές. Η βόσκηση ήταν φτωχή με αποτέλεσμα η παραγωγή του γάλακτος να είναι μειωμένη. Βέβαια το γάλα που παράγεται είναι υψηλής διατροφικής αξίας λόγω της βιοποικιλότητας της χλωρίδας, αλλά η τιμή του γάλακτος δεν είναι ανάλογη της ποιότητας. Η μετακινούμενη κτηνοτροφία απαιτεί έξοδα μεταφοράς, φύλαξης και τώρα οι κτηνοτρόφοι έχουν να αντιμετωπίσουν και τους λύκους, που ο αριθμός τους έχει αυξηθεί πολύ.

Μεγάλο πρόβλημα του καλοκαιριού ήταν οι επιθέσεις που δέχθηκαν τα κοπάδια από λύκους. Οι αποζημιώσεις και οι προαπαιτούμενες διαδικασίες στον ΕΛΓΑ είναι δύσκολες και πολλές φορές οι κτηνοτρόφοι δεν μπορούν να αποδείξουν τις απώλειές τους.

 

 

 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο : www.emvolos.gr