γαλα

Εκκρεμεί η απάντηση σχετικά με το αίτημα για νομοθετική παρέμβαση όσον αφορά την υποχρεωτική σύναψη συμφωνητικών στην πώληση γάλακτος από τους κτηνοτρόφους προς τους μεταποιητές όπου θα αναγράφεται η τιμή πώλησης του γάλακτος, λένε οι κτηνοτροφικοί σύλλογοι της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης ζητώντας συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

«Μέχρι σήμερα δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση, θετική ή αρνητική, στο παραπάνω αίτημά μας.», αναφέρουν σε επιστολή τους, επισημαίνοντας πως το σχετικό έγγραφο έχει αποσταλεί από τις 26-9-2019.

«Λόγω της σοβαρότητας και του επείγοντος του θέματος, αλλά και των άλυτων προβλημάτων που συσσωρεύονται συνεχώς στον κλάδο της κτηνοτροφίας, θα θέλαμε να ορίσετε άμεσα συνάντηση με τους εκπροσώπους των κτηνοτροφικών συλλόγων», τονίζουν.

Αναλυτικά η επιστολή των Κτηνοτροφικών Συλλόγων έχει ως εξής:

Θέμα : «Αίτημα για συνάντηση με τον υπουργό ΑΑΤ»

Κύριε Υπουργέ,

Οι κτηνοτροφικοί σύλλογοι της ΑΜΘ σας έχουμε αποστείλει από τις 26-9-2019 έγγραφο, ζητώντας τη νομοθετική σας παρέμβαση για την υποχρεωτική σύναψη συμφωνητικών στην πώληση γάλακτος από τους κτηνοτρόφους προς τους μεταποιητές με υποχρεωτική αναγραφή της τιμής πώλησης του γάλακτος. Μέχρι σήμερα δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση, θετική ή αρνητική, στο παραπάνω αίτημά μας. Λόγω της σοβαρότητας και του επείγοντος του θέματος, αλλά και των άλυτων προβλημάτων που συσσωρεύονται συνεχώς στον κλάδο της κτηνοτροφίας, θα θέλαμε να ορίσετε άμεσα συνάντηση με τους εκπροσώπους των κτηνοτροφικών συλλόγων.

Με αφορμή τη συνάντηση αυτή θα θέλαμε να συζητήσουμε κυρίως τα παρακάτω :

-Υποχρεωτική σύναψη συμφωνητικών στην πώληση γάλακτος από τους κτηνοτρόφους στους μεταποιητές, με υποχρεωτική αναγραφή της τιμής πώλησης του γάλακτος.

-Πάταξη ελληνοποιήσεων σε γάλα και κρέας.

-Βοσκοτόπια. Ενημέρωσή σας για το ισχύον καθεστώς και σχεδιασμός του ΥΠΑΑΤ για το καθεστώς που θα ισχύσει με τη νέα ΚΑΠ.

-Νέα ΚΑΠ. Προτάσεις για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν σχετικά με την εσωτερική σύγκλιση και τον τρόπο κατανομής των ενισχύσεων.

-Ασφάλιση αλλοδαπών μετακλητών εργατών κτηνοτροφίας.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου στο www.agro24.gr

Recommended Posts