Απόγνωση και εκνευρισμός επικρατεί στους ελαιοπαραγωγούς της περιοχής του Μεσολογγίου, καθώς, όπως καταγγέλλουν από τον Δεκέμβριο που υπήρξαν ζημιές από τον χιονιά, οι εκτιμητές του ΕΛΓΑ είναι άφαντοι, παρά το γεγονός ότι η αναγγελία των ζημιών έγινε άμεσα.

Εκτός αυτού τα εκτιμητικά έχουν καταβληθεί από τους ελαιοπαραγωγούς, πολλοί εκ των οποίων επλήγησαν διπλά, καθώς είχαν αφήσει πάνω στις ελιές μεγάλες ποσότητες καρπού, καθώς η χρονιά ήταν όψιμη και ο πράσινος καρπός ακόμη και τον Ιανουάριο θα μπορούσε να συλλεχθεί.

Οι περισσότεροι περιήλθαν σε απόγνωση καθώς έχασαν σχεδόν όλο το εισόδημά τους εναποθέτοντας την ελπίδα τους στον ΕΛΓΑ. Την ίδια στιγμή με την κατάσταση που επικρατούσε δεν ήξεραν, αν θα έπρεπε να προχωρήσουν στην συγκομιδή του εναπομένοντος καρπού ή όχι δεδομένου ότι ο καρπός κατέληξε στο έδαφος και η όποια εκτίμηση από τον ΕΛΓΑ δεν θα απέδιδε.

Ο Προϊστάμενος του ΕΛΓΑ στην Αιτωλοακαρνανία Παναγιώτης Παπαευθυμίου μιλώντας στην εφημερίδα «Συνείδηση» τόνισε ότι: «οι ελαιοπαραγωγοί δικαίως διαμαρτύρονται, δεν διαμαρτύρονται μόνο αυτοί στο Μεσολόγγι, αλλά σε όλη την Αιτωλοακαρνανία. Οι εκτάσεις που είχαν πληγεί είναι χιλιάδες, τόσο στο Μεσολόγγι, όσο και στον υπόλοιπο νομό, αλλά οι εκτιμητές είναι ελάχιστοι.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου στο agropost.gr

Recommended Posts