Κάνοντας έναν μικρό απολογισμό, στον έναν χρόνο λειτουργίας της ΠΑΚ Θεσσαλίας, βλέπουμε ότι η νέα αγροτική κίνηση, έχει στο ενεργητικό της 43  παρεμβάσεις-δράσεις και δραστηριότητες.

 

Αυτή την εβδομάδα, συμπληρώθηκε ένας χρόνος ζωής από την ίδρυση της Προοδευτικής Αγροτικής Κίνησης, της ΠΑΚ Θεσσαλίας, μιας νέας συλλογικής μορφής στα αγροτικά δρώμενα της περιφέρειας Θεσσαλίας, η οποία αγκαλιάστηκε και πλαισιώνεται από εκατοντάδες αγρότες και ασχολούμενους με τον πρωτογενή τομέα αλλά και γεωτεχνικούς, συμβάλλοντας στην πράξη για την αντιμετώπιση των μεγάλων ζητημάτων της ελληνικής γεωργίας, της κτηνοτροφίας και της αλιείας,  προς όφελος των αγροτών και γενικότερα των συντελεστών της αγροτικής παραγωγής.

Κάνοντας έναν μικρό απολογισμό, στον έναν χρόνο λειτουργίας της ΠΑΚ Θεσσαλίας, βλέπουμε ότι η νέα αγροτική κίνηση, έχει στο ενεργητικό της 43  παρεμβάσεις-δράσεις και δραστηριότητες, με δελτία τύπου, ανακοινώσεις, επιτόπιες επισκέψεις, αλλά και συμμετοχές σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, δηλαδή, μέσο όρο, περίπου 4 δράσεις ανά μήνα!!!

Πιο αναλυτικά λοιπόν, οι δράσεις της ΠΑΚ Θεσσαλίας, εδώ και ένα χρόνο, έχουν ως εξής: 

1.(17-1-2022) : Ιδρύθηκε η Προοδευτική Αγροτική Κίνηση (Π.Α.Κ.) Θεσσαλίας στο διαχρονικό Μουσείο Λάρισας, με 17μελή Συντονιστική Επιτροπή Ομάδας Εργασίας

  1. (4-2-2022): Συμμετοχή μελών της ΠΑΚ Θεσσαλίας, με τρακτέρ, στο μπλόκο της Νίκαιας
  2. (5/2/2022): Ανακοίνωση: ΠΑΚ Θεσσαλίας: Ανεπαρκή και εκτός πραγματικότητας τα μέτρα στήριξης του ΥΠΑΑΤ για τους αγρότες
  3.  (27/2/2022): Πρώτη ανοιχτή εκδήλωση παρουσίασης της  ΠΑΚ Θεσσαλίας, στη Νίκαια Λάρισας, με θέμα: «Ο πρωτογενής τομέας αναπτύσσει όλη τη χώρα», όπου παρουσιάστηκε η φυσιογνωμία της ΠΑΚ αλλά και  πρωτοακούστηκε η μείωση των επιδοτήσεων που φέρνει η νέα ΚΑΠ 2023-2027  για τους Θεσσαλούς αγρότες.
  4. (3-3-2022): Δελτίο τύπου: Εκτός ΠΣΕΑ 2019 και απλήρωτοι οι αμυγδαλοπαραγωγοί, καταγγέλλει η ΠΑΚ Θεσσαλίας.
  5. (6-3-2019): Ανακοίνωση: ΠΑΚ Θεσσαλίας: Η εξέγερση των αγροτών στο Κιλελέρ είναι επίκαιρη όσο ποτέ.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο: https://www.agrocapital.gr

Recommended Posts