«Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης συνεχίζει να κοροϊδεύει τους κτηνοτρόφους. Τους υποσχέθηκε ενισχύσεις για να καλυφθεί ένα μέρος από τις ζημιές που έπαθαν εξ αιτίας της πανδημίας, όταν όμως ήρθε η ώρα της πληρωμής, που έγινε με μεγάλη καθυστέρηση 26/10/2020, πολλοί βιοπαλαιστές κτηνοτρόφοι διαπίστωσαν ότι δεν δικαιούνται ενισχύσεις γιατί… δεν πληρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις», επισημαίνει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Έβρου «Η Ενότητα».

Πιο συγκεκριμένα η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Έβρου «Η Ενότητα» σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Και ενώ η κυβέρνηση μοιράζει εκατοντάδες εκατομμύρια σε καναλάρχες, κλινικάρχες επιχειρηματίες, κλπ στους κτηνοτρόφους αλλά και στους μικρομεσαίους αγρότες τσιγκουνεύεται να δώσει κάποια ψίχουλα και σκαρφίζεται – όρους και προϋποθέσεις – για να τους τις στερήσει και αυτές.

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Έβρου “Η ΕΝΟΤΗΤΑ” και η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων έχουν αναδείξει και έχουν αγωνιστεί με πολλούς τρόπους για τη λύση των προβλημάτων που βασανίζουν κτηνοτρόφους και αγρότες. Δυστυχώς κανένα από αυτά τα προβλήματα με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων δεν έχει λυθεί, εδώ και πολλά χρόνια.

Σήμερα όμως, υπάρχει, μια καινούργια χειρότερη πραγματικότητα (κορωνοϊός), η οποία εξελίσσεται σε κρίση, όχι μόνο υγειονομική αλλά και οικονομική! Και απειλεί με καταστροφή εκατοντάδες κτηνοτρόφους και αγρότες.

Τώρα είναι ανάγκη οι βιοπαλαιστές κτηνοτρόφοι και αγρότες με οργάνωση και συντονισμένο αγώνα να διεκδικήσουν:

-Άμεσα η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να παρέμβει και να πάρει όλα τα μέτρα για να εισπράξουν την συγκεκριμένη ενίσχυση και οι κτηνοτρόφοι που έμειναν εκτός πληρωμής.

-Κατώτερες εγγυημένες τιμές στα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν ένα λογικό κέρδος για την επιβίωση μας.

-Μέτρα για την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για τους παραγωγούς σε όλα τα προϊόντα (φυτικής και ζωικής παραγωγής) που υπάρχει. Με προτεραιότητα τους παραγωγούς που βγαίνουν στη λαϊκή αγορά.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο https://www.agro24.gr

Recommended Posts