«Σχεδόν 900 εκατ. Ευρώ απελευθερώνονται άμεσα από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης για επενδύσεις και μεγάλα δημόσια έργα στον αγροτικό τομέα. Επίσης, για την υποστήριξη της παραγωγής χρηματοδοτούμε με 71 εκατ. αρδευτικά έργα στη Θεσσαλία» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την διάρκεια της ομιλίας στην Λάρισα την Τρίτη 21 Μαΐου.

«Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη εξέλιξη, για την οποία έχει δουλέψει προσωπικά, τόσο ο υπουργός ο Στ. Αραχωβίτης όσο και ο συντοπίτης σας, ο υφυπουργός, ο Βασίλης ο Κόκκαλης» τόνισε και συνεχίζοντας επισήμανε πως με το σχέδιο αυτό, μέσω δημοσίων και ιδιωτικών επενδύσεων θα δημιουργηθούν πάνω από 50. 000 νέες και διατηρούμενες θέσεις απασχόλησης στον αγροτικό τομέα.

Νωρίτερα ανέφερε πως για τον αγροτικό τομέα η δουλειά που έγινε ήταν πολύ σημαντική. «Ξέρετε ότι παραλάβαμε μια χώρα όπου η αγροτική ασφάλιση ήταν ελλιπής και όπου το 2026, σε λίγα χρόνια από σήμερα, δεν θα υπήρχε καν σύνταξη για τον αγρότη. Σήμερα οι αγρότες είναι ενταγμένοι όλοι στο σύστημα της κοινωνικής ασφάλισης και πάνω από το 90% των αγροτών πληρώνει το ελάχιστο ασφάλιστρο. Έχουμε θεσπίσει το αφορολόγητο έως 12. 000 ευρώ για τις ενισχύσεις του 1ου πυλώνα και το πλήρες αφορολόγητο για τον 2ο πυλώνα» είπε ο πρωθυπουργός σχετικά με την ασφάλιση των αγροτών και συνέχισε με το φορολογικό.

Aναφέροντας πως «Συνολικά, 9 στους δέκα αγρότες έχουν σήμερα αφορολόγητο εισόδημα, ενώ παλαιότερα φορολογούνταν από το 1ο ευρώ. Εμείς διασφαλίσαμε ότι οι αγρότες θα εισπράττουν και εισπράττουν έγκαιρα, τις επιδοτήσεις τους, ενώ ήταν ο κύριος Μητσοτάκης αυτός που είχε προτείνει σε μια συζήτηση στη Βουλή να συμψηφιστούν τα χρέη των αγροτών με τις επιδοτήσεις: να πάρει δηλαδή το κράτος τις επιδοτήσεις μέσα από την τσέπη των αγροτών!

Ενώ εμείς ήρθαμε και θεσπίσαμε: Το ακατάσχετο μέχρι 7,5 χιλιάδες ευρώ στους λογαριασμούς του κάθε αγρότη. Θεσπίσαμε επίσης την κατάργηση του Τέλους Επιτηδεύματος για τους συνεταιρισμένους αγρότες. Τη μείωση της φορολογίας για τους Συνεταιρισμούς στο 10%. Την έκπτωση 10% στο φορολογητέο εισόδημα για τους αγρότες μέλη συνεταιρισμών. Όλα αυτά, φίλες και φίλοι, τα κάναμε μέσα σε δύσκολες συνθήκες». Επίσης, ανέφερε πως «στηρίξαμε και τους κτηνοτρόφους με τις ενισχύσεις που δόθηκαν τα περασμένα Χριστούγεννα σε 6. 000 κτηνοτρόφους της Θεσσαλίας που έλαβαν ενίσχυση ύψους 6 εκατομμυρίων. Και έρχονται άμεσα ανάλογες ενισχύσεις De minimis ύψους επιπλέον 10 εκ. ευρώ».

 

Διαβάστε τη συνέχεια στο agro24.gr

Recommended Posts