Καθώς ο διεθνής ανταγωνισµός γίνεται εντονότερος, οι παιδικές ασθένειες και οι εφηβικές εξάψεις των περασµένων δεκαετιών θα πρέπει να αποτελέσουν µακρινές και ταυτόχρονα διδακτικές αναµνήσεις.

Αναµφίβολα, υπάρχει µια κρίσιµη δέσµη παραγωγών που µε αγάπη για το προϊόν, σωστό σχεδιασµό, και διαρκώς σηκωµένα µανίκια καταφέρνει να λάµψει ακόµα και τις πραγµατικά δύσκολες χρονιές, πόσω µάλλον σε µια τουλάχιστον πολύ καλή ποιοτικά χρονιά όπως η φετινή. Παραµένει λοιπόν κρίσιµο για τη συνολική εικόνα του ελληνικού κρασιού η δέσµη να διανθιστεί. Εποµένως, τι καλύτερο από µια χρονιά που µπορεί ν’ αποτελέσει το λάκτισµα για µια εντυπωσιακή είσοδο σε µια νέα δεκαετία;

Περισσότερη γνώση στη φαρέτρα του Αμπελουργού

Με τον καιρό να απέχει, μέχρι το τέλος του Ιούνη, από τις συνθήκες που το διεθνές μοντέλο πρόγνωσης των κλιματικών συνθηκών προβλέπει ότι θα επικρατήσουν στη χώρα μας μακροπρόθεσμα, αλλά να τις προσεγγίζει μετά τα μέσα του Ιούλη, άλλη μια ιδιαίτερη χρονιά φθάνει στο τέλος της.

Η χρονιά ξεκίνησε στις περισσότερες περιοχές της χώρας με πολλές βροχοπτώσεις (σε αρκετές περιοχές μέχρι και το τέλος του Ιούνη). Ακόμα και στη Σαντορίνη και τα υπόλοιπα Κυκλαδονήσια έβρεξε πολύ, με αποτέλεσμα τα αμπέλια να ζωηρέψουν, χωρίς βέβαια να έχουν την αναμενόμενη παραγωγή, λόγω των πολύ δυνατών και καταστροφικών ανέμων της άνοιξης, αλλά και των ξηρών συνθηκών των προηγούμενων ετών (σε συνδυασμό με τη διατήρηση πολλών οφθαλμών σε κάθε πρέμνο που σταδιακά εξασθενούν τα φυτά).

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου στο www.agronews.gr

Recommended Posts