Αγροτικά Κτηνοτροφικά Μελισσοκομικά και Αλιευτικά Νέα από όλη την Ελλάδα

Greekap.gr News
Νομοθετική ενίσχυση των αποφάσεων του ΕΛΓΟ κατά της νοθείας στην φέτα ζητούν οι κτηνοτρόφοι

Νομοθετική ενίσχυση των αποφάσεων του ΕΛΓΟ κατά της νοθείας στην φέτα ζητούν οι κτηνοτρόφοι

Αγροτικά Νέα 🕔November 26, 2021

Την αναγκαιότητα ύπαρξης νομοθετικών ρυθμίσεις ώστε οι αποφάσεις του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ να εφαρμόζονται και να μην καταπίπτουν στα δικαστήρια, τονίζει, μεταξύ άλλων, ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας με αφορμή την τελευταία υπόθεση αποκάλυψης νοθείας φέτας.

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας, «σε συνέχεια της επικοινωνίας του Προέδρου του ΣΕΚ κου Πεβερέτου και του Αναπληρωτή Προέδρου κου Τσομπάνου με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ κο Χατζηνικολάου, κατόπιν της απόφασης του Οργανισμού για οριστική ανάκληση και αφαίρεση της πιστοποίησης της επιχείρησης «L.A. FARM Α.Ε.», για το προϊόν «ΦΕΤΑ Π.Ο.Π.», ο ΣΕΚ εκφράζει την ικανοποίηση του γιατί ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ έκανε τη δουλειά του, ως όφειλε, για την προστασία της Φέτας.

Πρέπει βέβαια να συνεχίσει με πιο έντονο ρυθμό τον έλεγχο στο σύνολο της μαζικής εστίασης και σε όλα τα σημεία παραγωγής – διακίνησης και πώλησης Φέτας ΠΟΠ.

Όπως αποδείχτηκε, μετά την ολοκλήρωση της ελεγκτικής διαδικασίας του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ και την εξέταση δειγμάτων σε καταστήματα λιανικής πώλησης (σούπερ μάρκετ) είναι καταφανής η νοθεία, η μη τήρηση των προδιαγραφών παραγωγής του προϊόντος «ΦΕΤΑ ΠΟΠ», η παραπλάνηση του καταναλωτή.

Θα πρέπει επίσης το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να προβεί σε νομοθετικές ρυθμίσεις ώστε οι αποφάσεις του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ να εφαρμόζονται και να μην καταπίπτουν στα δικαστήρια».

Προέλευση του άρθρου:https://www.agro24.gr