Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά», εν μέσω της κρίσης την οποία διέρχεται η οικονομία λόγω της πανδημίας, παραμένει πιστός στο όραμά του για ενδυνάμωση των νέων και του αγροδιατροφικού κλάδου.

Στο πλαίσιο της δέσμευσής του για την στήριξη της αγροδιατροφικής επιχειρηματικότητας, ανακοινώνει το νέο κύκλο επιχειρηματικής επιτάχυνσης και μικροχρηματοδότησης «Αγροανέλιξη» ο οποίος εστιάζει στην οικοτεχνία και καλεί όσους είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και  δραστηριοποιούνται  ήδη στην οικοτεχνία ή επιθυμούν να δημιουργήσουν τη δική τους οικοτεχνία, να υποβάλουν την αίτηση τους έως και τις 18 Ιανουαρίου 2021. Ο επιταχυντής υλοποιείται μέσω δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Ο στόχος του αγροδιατροφικού επιταχυντή είναι να υποστηρίξει γεωργούς και κτηνοτρόφους από όλη την Ελλάδα, που επιθυμούν να δώσουν υπεραξία στα προϊόντα τους μέσω της μεταποίησης, ενισχύοντας το εισόδημά τους και δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας.

Ο επιταχυντής θα προσφέρει στους συμμετέχοντες σύγχρονα εργαλεία κατάρτισης, επιχειρηματική καθοδήγηση αλλά και μικροχρηματοδότηση,  δημιουργώντας υπεραξία τόσο για τους ίδιους τους όσο και για τις τοπικές αγροτικές οικονομίες, συμβάλλοντας στη μείωση της ανεργίας. Μέσω της δράσης θα ενισχυθεί ιδιαίτερα και η γυναικεία απασχόληση, καθώς πολλές μονάδες οικοτεχνίας ανήκουν σε γυναίκες της οικογένειας ή τις απασχολούν επαγγελματικά.

Πιο συγκεκριμένα, ο επιταχυντής «Αγροανέλιξη» θα δώσει την ευκαιρία σε 15 επιχειρηματικές ιδέες που αφορούν προϊόντα οικοτεχνίας να αναπτυχθούν και να εξελιχθούν μέσα από ένα εντατικό πρόγραμμα εκπαίδευσης και συμβουλευτικής διάρκειας πέντε μηνών, το οποίο θα υλοποιηθεί διαδικτυακά.

Κατά τη διάρκεια του πεντάμηνου εντατικού προγράμματος εκπαίδευσης και συμβουλευτικής, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εργαστούν πάνω στην υλοποίηση και επικύρωση της ιδέας τους, με τη βοήθεια κορυφαίων μεντόρων και εμπειρογνωμόνων από τον επιχειρηματικό και ακαδημαϊκό κόσμο και το δίκτυο του οργανισμού «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά».

Σχετικά με την οικονομική ενίσχυση, στην αρχή του προγράμματος θα δοθεί ένα μικρό ποσό σε όλους τους συμμετέχοντες και στη συνέχεια, αφού πραγματοποιηθεί αξιολόγηση βάσει της προόδου των ομάδων, θα καταβληθεί κλιμακωτά το υπόλοιπο της οικονομικής ενίσχυσης, για την περαιτέρω εξέλιξή της επιχειρηματικής τους πρότασης. Η συνολική οικονομική ενίσχυση που θα διανεμηθεί στους 15 συμμετέχοντες, ανέρχεται σε € 58.500. Επίσης, μετά το πέρας του προγράμματος εκπαίδευσης, θα δοθεί επιπλέον συμβουλευτική και καθοδήγηση για έξι μήνες. Ο στόχος είναι να υποστηριχθούν οι αγρότες στην υλοποίηση του επιχειρηματικού τους σχεδίου για την οικοτεχνία.

Διαβάστε τη συνέχει του άρθρου στο https://www.agrocapital.gr

Recommended Posts