Στο παιχνίδι των αποζημιώσεων μέσω ειδικών ενισχύσεων μπαίνουν πλέον τα μήλα και τα αχλάδια των περιοχών της βορείου Ελλάδας Ημαθίας και Πέλλας, καθώς εκπρόσωποι των τοπικών αυτοδιοικήσεων απέσπασαν σχετικές δεσμεύσεις από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν και αντίστοιχες για τα ροδάκινα.

 

Αναλυτικότερα,, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Νάουσας, ο Υπουργός Γιώργος Γιωργαντάς δεσμεύτηκε, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 9 Ιανουαρίου, ότι θα αποζημιωθούν (με οριζόντιο τρόπο και ανάλογα με την ποικιλία) τα μήλα και τα αχλάδα της Ημαθίας και της Πέλλας από τη στιγμή που έχουν σταλεί από τις τοπικές ΔΑΟΚ οι τεκμηριώσεις των ζημιών και πρόσθεσε ότι θα ακολουθήσουν άμεσα σχετικές ανακοινώσεις για την διαδικασία των αποζημιώσεων.

Αντίστοιχα για τις αποζημιώσεις των ροδακινοπαραγωγών που επλήγησαν από τις βροχοπτώσεις ο κ. Γεωργαντάς επεσήμανε ότι το επόμενο διάστημα θα γίνουν οι ανακοινώσεις για τις ποικιλίες που αποζημιώνονται με βάση την αξιολόγηση και το εκτιμητικό έργο του ΕΛΓΑ, καθώς και συγκεκριμένα ποσά ανά στρέμμα, ενώ οι πληρωμές θα ακολουθήσουν.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο: https://www.agro24.gr

Recommended Posts