Με ενδείξεις ότι η φετινή εμπορική περίοδος θα καταγράψει νέο ρεκόρ εξαγωγών στα ακτινίδια αλλά και καλούς ρυθμούς για εσπεριδοειδή, μήλα, τομάτες και φράουλες,

συνεχίστηκαν οι εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με σχετικό ενημερωτικό δελτίο του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής Διακίνησης Φρούτων Λαχανικών και Χυμών Incofruit – Hellas, το οποίο δόθηκε στην δημοσιότητα την Παρασκευή 20 Μαρτίου.

Αναλυτικά στο εν λόγω δελτίο αναφέρονται τα εξής:

«Συνεχίζονται οι εξαγωγές ακτινιδίων με καλούς ρυθμούς, οι οποίες έως 20/3 ανέρχονται σε 149.019 τόνους έναντι 111.210 που ήταν πέρυσι, με την βεβαιότητα ότι η εφετινή εμπορική περίοδος θα καταγράψει νέο ρεκόρ τόσο σε ποσότητα όσο και σε αξία.

Συνεχίζονται οι εξαγωγές πορτοκαλιών, λεμονιών, αγγουριών και μήλων με κανονικούς για την εποχή ρυθμούς και αυξημένα ποσοστά έναντι αντίστοιχης περσινής εμπορικής περιόδου

Η εξαγωγή μανταρινιών εξελίσσεται με ταχύτατους ρυθμούς (16%) ανερχόμενη μέχρι 20/3 σε 113.092 τόνους έναντι 97.511 πέρσι.

Η εξαγωγή τοματών και φράουλας (1/10/19-20/3/20) ανέρχεται σε 12.497 και 15.020 αντίστοιχα έναντι της περσινής 1/10/18-20/3/19 με 10.517 και 9.578 τόνους τοματών και φράουλας

“Η ανάγκη εφοδιασμού των εγχώριων και διεθνών αγορών με φρούτα και λαχανικά σε μια εποχή που η ζήτηση για αυτά τα προϊόντα έχει αυξηθεί σε ολόκληρη την Ευρώπη λόγω της κρίσης της υγείας που προκαλείται από το COVID-19 βρίσκει τις εμπορικές-εξαγωγικές εταιρείες του κλάδου σε εγρήγορση διατηρώντας τις παραγωγικές τους δομές σε πλήρη λειτουργία για να είναι σε θέση προμήθειας των λιανοπωλητών σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Οι τιμές αυξήθηκαν λίγο περισσότερο από ό, τι συμβαίνει συνήθως αυτή τη χρονική περίοδο και παρά το ότι δεν υπάρχει έλλειψη, η αντίληψη της έλλειψης ήταν είναι αρκετή για να αυξήσει τις τιμές.

Τονίζεται ότι υπάρχει επάρκεια και δεν υπάρχει έλλειψη και θα συνεχισθεί η συγκομιδή με συνέπεια βάσει προγραμματισμού οι παραδόσεις για προϊόντα του κλάδου» δήλωσε ο Ειδικός Σύμβουλος-εκπρόσωπος του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής, Διακίνησης Φρούτων-Λαχανικών & Χυμών INCOFRUIT – HELLAS Γ. Πολυχρονάκης».

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο  https://www.agro24.gr

Recommended Posts