ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ-Ένωση Αγρινίου, Gaia Επιχειρείν και ΠΕΦΑ οι τρεις μέχρι ώρας υποψηφιότητες για ΦΥΠΥ στο ΟΣΔΕ. Αναμένεται εξορθολογισμός χρεώσεων.

Αίτηση να πιστοποιηθεί ως Φορέας Υποστήριξης και Παροχής Υπηρεσιών (ΦΥΠΥ) στο ΟΣΔΕ, βάσει της σχετικής πρόσκλησης που δημοσιοποίησε πρόσφατα ο ΟΠΕΚΕΠΕ καταθέτει και γη ΠΕΦΑ, όπως άλλωστε προανήγγειλε με σχετικά δημοσιεύματα ο ΑγροΤύπος, εδώ και αρκετές ημέρες.

Την αίτηση κατάθεσης της ΠΕΦΑ επιβεβαιώνει η Ένωση που έχει 89 μέλη και με ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021.

Σε αυτήν αναφέρει πως θα συμμετέχει με δική της παράλληλη εταιρεία στην πρόσκληση, καταθέτοντας φάκελο υποψηφιότητας για να πιστοποιηθεί ως Φορέας Υποστήριξης και Παροχής Υπηρεσιών (ΦΥΠΥ).

Αντίστοιχη αίτηση θα καταθέσουν Gaia Επιχειρείν και ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ-Ένωση Αγρινίου, γεγονός που δεν αποκλείεται να οδηγήσει και σε μείωση του κόστους για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ από τους αγρότες, έπειτα από πολλά χρόνια.
Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΕΦΑ έχει ως εξής:

Μετά την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τον ΟΠΕΚΕΠΕ για νέους φορείς Υποστήριξης και Παροχής Υπηρεσιών (ΦΥΠΥ), στα πλαίσια του ΟΣΔΕ, για τα έτη 2021-2027, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι η ΠΕΦΑ θα συμμετέχει με δική της παράλληλη εταιρεία στην πρόσκληση, καταθέτοντας φάκελο υποψηφιότητας για να πιστοποιηθεί ως Φορέας Υποστήριξης και Παροχής Υπηρεσιών (ΦΥΠΥ).

Από την ημερομηνία ίδρυσής μας το 2014 μέχρι σήμερα, έχουμε δείξει τις σταθερές απόψεις μας σε συγκεκριμένες θέσεις σχετικά με τον ΟΠΕΚΕΠΕ και οι καίριες όλα αυτά τα χρόνια παρεμβάσεις μας έγιναν δεκτές από πολλές διοικήσεις του οργανισμού, πάντα προς όφελος των ΚΥΔ και της ορθής λειτουργίας του γενικότερου πλαισίου του ΟΣΔΕ.

Σαν Σύνδεσμος εκφράσαμε τις απόψεις μας τόσο για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών των ΚΥΔ, αλλά και του ΟΠΕΚΕΠΕ καθώς επίσης και για τον ρόλο του φορέα συντονισμού στο έργο.

Στην πορεία αυτών των επτά ετών λειτουργήσαμε με γνώμονα πάντα το συμφέρον των ΚΥΔ για την ομαλή διεξαγωγή του έργου ώστε να υποβοηθείται με αρτιότητα ο αγρότης.

Σε αυτή την συγκυρία που προσδίδει νέα δεδομένα για τον οργανισμό και για το ΟΣΔΕ, θα βρεθούμε πάλι στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων για να χαράξουμε την αυτόνομη πορεία μας.

Σε αυτό το πλαίσιο θα παρέχουμε το σύνολο των υπηρεσιών που αναφέρονται στην πρόσκληση:

πιστοποιημένο λογισμικό υποβολής αίτησης ΕΑΕ
υποδομή νέφους
λογισμικά αποσφαλμάτωσης και ελέγχου,
εργαλεία παρακολούθησης ορθότητας δηλώσεων
τιμολόγηση, κ.λπ.

Καθώς επίσης και όλες τις υπόλοιπες εργασίες για την διασφάλιση της ποιότητας του έργου και των πληρωμών.

Το κόστος θα είναι τόσο, όσο τα λειτουργικά κόστη αυτών των υπηρεσιών και τίποτα παραπάνω.

Ο κάθε ενδιαφερόμενος συνεργάτης θα έχει το δικαίωμα να επιλέξει να είναι ισάξιος μέτοχος της εταιρείας με όλους τους υπόλοιπους συμμετέχοντες. Δεν εποφθαλμιούμε να κερδίσουμε πραγματικά ούτε ένα ευρώ παρά μόνο να εξυπηρετήσουμε την διαδικασία.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο https://www.agrotypos.gr

Recommended Posts