Μόλις 13 άτομα προσωπικό έχουν μείνει στον ΕΛΓΑ Βέροιας, το υποκατάστημα του Οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων με τον περισσότερο φόρτο εργασίας από κάθε άλλο υποκατάστημα στην Ελλάδα,

καθώς έχει υπό την ευθύνη του τους δύο μεγαλύτερους νομούς σε εκτάσεις οπωρωφόρων δενδροκαλλιεργειών, την Πέλλα και την Ημαθία.

Το πρόβλημα έχει ενταθεί τις τελευταίες εβδομάδες επιπλέον των προβλημάτων από τον κορωνοϊό, καθώς, όπως λέει στο Agro24 ο πρόεδρος του Ενιαίου Συλλόγου Αγροτών Νάουσας, Μάκης Αντωνιάδης, το ανεπαρκές προσωπικό αναγκάζεται να δουλέψει μεν σε εντατικούς ρυθμούς, αλλά πάλι “καθυστερούν τα πορίσματα ζημιών των περσινών ζημιών, για όσα πορίσματα έχουν αναρτηθεί δεν έχει προχωρήσει η διαδικασία των ενστάσεων και για τις φετινές ζημιές από τους διαδοχικούς παγετούς ακόμα βρισκόμαστε στο στάδιο των προσωρινών δηλώσεων ζημιάς, χωρίς να έχει γίνει καμία οριστικοποίηση”.

Για την προσωρινή λύση του προβλήματος, που φαίνεται να διαιωνίζεται λόγω των συνεχών μετατάξεων προσωπικού σε άλλες υπηρεσίες, ο κ. Αντωνιάδης προτείνει την ενεργοποίηση του “άρθρου 20” που προβλέπει έκτακτες προσλήψεις συμβασιούχων γεωπόνων-εκτιμητών, οι οποίοι έχουν ξαναδουλέψει για τον οργανισμό.

Επίσης, μας λέει, “θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν μόνιμοι υπάλληλοι από άλλα καταστήματα της χώρας που αυτήν την εποχή δεν έχουν πάρα πολύ δουλειά με απόσπαση στο υποκατάστημα της Βέροιας για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στον αυξημένο φόρτο εργασίας”.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο https://www.agro24.gr

Recommended Posts