Μια αμιγώς ιδιωτικο-οικονομική προσέγγιση θα οδηγούσε σε δυσβάσταχτα ασφάλιστρα λέει ο Βορίδης, όμως η σύμπραξη βρήκε κλειστές πόρτες.

Το επόµενο κεφάλαιο στη νουβέλα «εξυγίανση του ΕΛΓΑ» προσπαθεί να γράψει η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης µε τη γραµµή να αποκτά κατεύθυνση που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόµενο για ακριβότερα ασφάλιστρα στο µέλλον, όσο ο προγραµµατισµένος εξορθολογισµός του Οργανισµού ελάχιστα αποκρίνεται στις πραγµατικές ανάγκες του αγροτικού κόσµου.

Ακούστηκαν πολλά στη συζήτηση που έγινε την περασµένη Τρίτη στη Βουλή στο πλαίσιο της ενηµέρωσης της Επιτροπής Παραγωγής και Εµπορίου για θέµατα αρµοδιότητας του Οργανισµού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ), παρουσία του προέδρου του, Ανδρέα Λυκουρέντζου. Από την υπόσχεση πληρωµής του υπόλοιπου 35% των αποζηµιώσεων του 2019 τις επόµενες ηµέρες, µέχρι τη νέα «κοστολογική ασφαλιστική» πλέον µελέτη (από αναλογιστική επί ΣΥΡΙΖΑ) που έρχεται τον Οκτώβριο και θα επιτρέψει από το πρώτο εξάµηνο κιόλας του 2021, µια πιλοτική µετάβαση του ΕΛΓΑ σε πιο ψηφιακή διαχείριση των εκτιµήσεων στο χωράφι, συµπεριλαµβάνονται στην ατζέντα του υπουργείου.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε και στο ζήτηµα της συµµετοχής ιδιωτικών εταιρειών στον ΕΛΓΑ, όχι όµως υπό το πρίσµα της ιδιωτικοποίησης του Οργανισµού, αφού όπως παραδέχτηκε ο υπουργός η «πολυδιαφηµισµένη» του πρόθεση µεταρρύθµισης βρήκε κλειστές πόρτες στις αγορές.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο https://www.agronews.gr

Recommended Posts