Οι παγκόσμιες τιμές για βασικά τρόφιμα υποχώρησαν αισθητά τον Οκτώβριο, φθάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από το Μάιο, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η FAO, ο Οργανισμός Τροφίμων και Διατροφής του ΟΗΕ, την Πέμπτη. 1 Νοεμβρίου 2018.

Τον Οκτώβριο, ο δείκτης τιμών των τροφίμων του FAO ήταν κατά μέσο όρο 163,5 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 7,4% σε σχέση με πέρυσι. Κάθε μήνα, ο δείκτης αυτός μετρά τη μεταβολή των τιμών των πέντε βασικών τροφίμων στις διεθνείς αγορές: δημητριακά, φυτικά έλαια, γάλα, κρέας και ζάχαρη.

Μείωση κατά 4,8%

« Ο δείκτης γαλακτοκομικών προϊόντων μειώθηκε κατά 4,8% από τον Σεπτέμβριο και 34% από το ρεκόρ του Φεβρουαρίου 2014. Αυτό οφείλεται στην αύξηση της διαθεσιμότητας, ιδίως από τη Νέα Ζηλανδία», λέει ο FAO. Ο δείκτης κρέατος μειώθηκε κατά 2%, και πάλι λόγω της πολύ καλής διαθεσιμότητας των εξαγωγών.

H συνέχεια της είδησης στο emvolos.gr

Recommended Posts