Αγροτικά Κτηνοτροφικά Μελισσοκομικά και Αλιευτικά Νέα από όλη την Ελλάδα

Greekap.gr News
Μεγάλη πτώση στις τιμές των πρώιμων κηπευτικών της Κρήτης λόγο του lockdown

Μεγάλη πτώση στις τιμές των πρώιμων κηπευτικών της Κρήτης λόγο του lockdown

Αγροτικά Νέα 🕔December 29, 2020

“Κατακρημνίστηκαν” οι τιμές των ντόπιων πρώιμων κηπευτικών, ενώ κομβικό ρόλο έπαιξε το lockdown στην εστίαση, στο πλαίσιο ανάσχεσης της διασποράς του κορωνοϊού.

Η εικόνα είναι αποκαρδιωτική, ενώ η τιμή παραγωγού μετά βίας αγγίζει, σε κάποια προϊόντα, το ένα ευρώ!

Σύμφωνα με όσα είπε στο “Ράδιο Κρήτη” ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Τυμπακίου, Μανώλης Ορφανουδάκης, η τιμή παραγωγού δεν καλύπτει καν το κόστος παραγωγής.

Πιο αναλυτικά, η τιμή παραγωγού της ντομάτας αγγίζει κατά μέσο όρο τα 0,60- 0,70 ευρώ το κιλό, τα αγγούρια πωλούνται κατά μέσο όρο προς 0,30 ευρώ το κιλό, οι πιπεριές όλων των τύπων προς 0,80 ευρώ, η μελιτζάνα είναι ίσως το μοναδικό προϊόν που πωλείται σε τιμή κοντά στο 1 ευρώ και τα κολοκυθάκια φεύγουν από τη Μεσαρά με τιμή παραγωγού στα 0,50 – 0,60 ευρώ το κιλό.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι υπάρχει επάρκεια αγαθών με άριστη ποιότητα, κι ευτυχώς – παρά την πολύ κακή συγκυρία – δεν καταγράφονται αδιάθετες ποσότητες, καθώς καλύπτονται, λόγω των καιρικών συνθηκών, οι ανάγκες σχεδόν όλης της χώρας από τα ντόπια προϊόντα. Δηλαδή η τροφοδοσία όλης της επικράτειας συνεχίζεται από το νησί μας.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο https://www.agro24.gr