vegetables, marketplace, λαχανικά

“Κατακρημνίστηκαν” οι τιμές των ντόπιων πρώιμων κηπευτικών, ενώ κομβικό ρόλο έπαιξε το lockdown στην εστίαση, στο πλαίσιο ανάσχεσης της διασποράς του κορωνοϊού.

Η εικόνα είναι αποκαρδιωτική, ενώ η τιμή παραγωγού μετά βίας αγγίζει, σε κάποια προϊόντα, το ένα ευρώ!

Σύμφωνα με όσα είπε στο “Ράδιο Κρήτη” ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Τυμπακίου, Μανώλης Ορφανουδάκης, η τιμή παραγωγού δεν καλύπτει καν το κόστος παραγωγής.

Πιο αναλυτικά, η τιμή παραγωγού της ντομάτας αγγίζει κατά μέσο όρο τα 0,60- 0,70 ευρώ το κιλό, τα αγγούρια πωλούνται κατά μέσο όρο προς 0,30 ευρώ το κιλό, οι πιπεριές όλων των τύπων προς 0,80 ευρώ, η μελιτζάνα είναι ίσως το μοναδικό προϊόν που πωλείται σε τιμή κοντά στο 1 ευρώ και τα κολοκυθάκια φεύγουν από τη Μεσαρά με τιμή παραγωγού στα 0,50 – 0,60 ευρώ το κιλό.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι υπάρχει επάρκεια αγαθών με άριστη ποιότητα, κι ευτυχώς – παρά την πολύ κακή συγκυρία – δεν καταγράφονται αδιάθετες ποσότητες, καθώς καλύπτονται, λόγω των καιρικών συνθηκών, οι ανάγκες σχεδόν όλης της χώρας από τα ντόπια προϊόντα. Δηλαδή η τροφοδοσία όλης της επικράτειας συνεχίζεται από το νησί μας.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο https://www.agro24.gr

Recommended Posts