κρασί, οίνος, wine, λευκός, κόκκινος

Μεγάλες καθυστερήσεις στις διαδικασίες της απόσταξης κρίσης επισημαίνουν οι αμπελουργικές οργανώσεις και δεδομένου ότι το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου αναμένεται να ξεκινήσει σε πολλές περιοχές ο φετινός τρύγος,

δύσκολα συνεταιριστικά ή ιδιωτικά οινοποιεία θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις πιέσεις των παραγωγών για παραλαβή οινοστάφυλων, αν δεν δρομολογηθούν άμεσα οι σχετικές πληρωμές για την απόσταξη.

Μιλώντας επί του θέματος, στην ΕΡΤ Ηρακλείου, ο πρόεδρος της Ένωσης Ηρακλείου, κ. Σταύρος Γαβαλάς, ανέφερε πως πρόκειται να πραγματοποιηθεί σχετική σύσκεψη σήμερα το απόγευμα, στις 7.30, στα γραφεία της Ένωσης με τη συμμετοχή βουλευτών, του περιφερειάρχη και άλλων εμπλεκόμενων φορέων, από τους οποίους θα ζητηθεί να ασκήσουν πίεση για την επιτάχυνση της πληρωμής, με τη μορφή προκαταβολής ή άτοκου δανείου.

Κάλεσμα για σταφιδοποίηση

Δεδομένων των προβλημάτων αυτών ο κ. Γαβαλάς καλεί τους αμπελουργούς του νομού να στραφούν προς τη σταφιδοποίηση, επισημαίνοντας την πρόθεση της ΚΣΟΣ να παραλάβει σε καλές τιμές όσες ποσότητες σταφίδας παραχθούν.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο https://www.agro24.gr

Recommended Posts