Με τις καθυστερημένες αποζημιώσεις της ζημιάς που έγινε την περασμένη χρονιά, δηλαδή το 2017 στα ροδάκινα, επιχειρεί να κατευνάσει η κυβέρνησης τις αντιδράσεις για το χειρισμό του ΕΛΓΑ στα φετινά αιτήματα.

 

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ήρθε η ώρα να καταβληθούν στους  ροδακινοπαραγωγούς περί τα 8,5 εκατ. ευρώ από εθνικούς πόρους (όχι από τον προϋπολογισμό του ΕΛΓΑ), διαδικασία η οποία εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας (27 Ιουλίου).

Δείτε εδώ την απόφαση για πληρωμή de minimis στα ροδάκινα που υπέστησαν ζημιές το 2017

Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν από τον ίδιο τον υπουργό Βαγγέλη Αποστόλου, ωστόσο, για τις κυβερνητικές προθέσεις προϊδέασε και ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Φάνης Κουρεμπές κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε την Τρίτη 17 Ιουλίου με εκπροσώπους του ΣΑΣΟΕΕ. Την ίδια ώρα, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από την περιοχή της Ημαθίας και της Πέλλας, όπως ο Γιάννης Σηφάκης και η Θεοδώρα Τζάκρη, σπεύδουν να δώσουν εικόνα των κυβερνητικών προθέσεων, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι αυτή τη φορά έχει εξασφαλισθεί η συγκατάθεση και του υπουργείου Οικονομικών.

Υπενθυμίζεται πως πριν από ένα μήνα περίπου και πιο συγκεκριμένα την Παρασκευή 15 Ιουνίου ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Νίκος Αντώνογλου, στη διάρκεια της τοποθέτησής του, στο 3ο Φεστιβάλ Ροδάκινου, που πραγματοποιήθηκε στη Βέροια τόνισε ότι, αν όλα πάνε καλά, μέχρι τις 20 του ερχόμενου Ιουλίου προβλέπεται να αρχίσει η καταβολή των αποζημιώσεων στους χιλιάδες παραγωγούς ροδάκινων και νεκταρινιών των οποίων η σοδειά υπέστη πλήγμα από τις άκαιρες βροχοπτώσεις του Ιουλίου του 2017.

 

 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο : www.agronews.gr

Recommended Posts