Αγροτικά Κτηνοτροφικά Μελισσοκομικά και Αλιευτικά Νέα από όλη την Ελλάδα

Greekap.gr News
Μέχρι τέλους Δεκεμβρίου οι ενισχύσεις των πυρόπληκτων ρητινεργατών για το 2021

Μέχρι τέλους Δεκεμβρίου οι ενισχύσεις των πυρόπληκτων ρητινεργατών για το 2021

Αγροτικά Νέα 🕔November 8, 2021

Στα 3.700.000 ευρώ ανέρχεται το ποσό της οικονομικής ενίσχυσης του έτους 2021, που εγκρίθηκε από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και αφορά σε δικαιούχους ρητινεργάτες των πυρόπληκτων περιοχών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας το εν λόγω ποσό θα καταβληθεί με την ίδια διαδικασία που χορηγήθηκε η οικονομική ενίσχυση του 2020, ύψους 1.994.444,80 ευρώ σε 877 δικαιούχους ρηρινεργάτες της πυρόπληκτης περιοχής της Εύβοιας.

Στην ανακοίνωση, επίσης, σημειώνεται πως σχεδόν το σύνολο των ρητινεργατών απασχολείται στις εργασίες των αντιδιαβρωτικών και αντιπλημμυρικών έργων, που εκτελούνται στις πυρόπληκτες περιοχές της Βόρειας Εύβοιας.

Επιπλέον, στο πλαίσιο στήριξης των πυρόπληκτων περιοχών, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ, έχει δρομολογήσει την έναρξη ειδικού προγράμματος απασχόλησης ρητινεργατών, διάρκειας 7 ετών.

Στο πρόγραμμα θα ενταχθούν 792 άτομα, από τους οποίους οι 431 θα στελεχώσουν το Δασαρχείο της Λίμνης Ευβοίας και οι υπόλοιπο το Δασαρχείο της Ιστιαίας.

Στο ίδιο πρόγραμμα εντάσσονται και 9 δασολόγοι, 6 δασοπόνοι και 3 διοικητικοί υπάλληλοι για την επίβλεψη των εργασιών που θα εκτελεστούν από τα Δασαρχεία, καθώς και τη διοικητική υποστήριξη του προγράμματος.

Προέλευση του άρθρου: https://www.agro24.gr