τρακτερ,αγρότες, κινητοποιήσεων

Με τα τρακτέρ τους βγήκαν οι Φαρσαλινοί αγρότες κάνοντας διέλευση από το κέντρο της πόλης την Πέμπτη το πρωί.

Αιχμή των αγροτικών διεκδικήσεων είναι η αποζημίωση των καταστροφών του μεσογειακού κυκλώνα “Ιανού” στο 100% της χαμένης παραγωγής και η ολική κάλυψη των φετινών μεγάλων απωλειών που υπέστησαν τα αγροτικά εισοδήματα.

Αντιπροσωπεία των αγροτών της ΕΟΑΣΝΛ που αποτελούνταν από τον αντιπρόεδρο κ. Χρ. Αδαμόπουλο, τον εκπ. τύπου της Σωκ. Αλειφτήρα και το μέλος Γ. Νικολόπουλο, απέδωσαν τα αιτήματα τους στο δήμαρχο Φαρσάλων κ. Μάκη Εσκίογλου, παρουσία των αντιδημάρχων κ.κ. Στ. Κουκουλιό και Δημ. Γούσια και στην συνέχεια υπήρξε συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών. Την πομπή συνόδευε περιπολικό του ΑΤ Φαρσάλων.

Το Δελτίο Τύπου της ΕΟΑΣΝΛ

Χαιρετίζουμε τους δεκάδες αγρότες της Επαρχίας Φαρσάλων που έδωσαν βροντερό και μαχητικό παρών με τα τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΕΟΑΣΝΛ και των Αγροτικών Συλλόγων της Επαρχίας Φαρσάλων.

Παρά τις δυσκολίες της περιόδου, την πανδημία και την καραντίνα, παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, δείξαμε την ανυποχώρητη θέληση του οργανωμένου αγροτικού κινήματος να μπει μπροστά στον αγώνα για επιβίωση που δίνουν οι αγρότες των Φαρσάλων χτυπημένοι από τον «Ιανό», τις χαμηλές τιμές στα προϊόντα και το μεγάλος κόστος παραγωγής.

Οι αγρότες των Φαρσάλων, όλης της Ελλάδας, ξέρουν πολύ καλά από την εμπειρία τους, ότι έχουμε κερδίσει, ότι λύσεις έχουμε αποσπάσει για τα δίκαια αιτήματα μας, οι κατακτήσεις μας, είναι αποτέλεσμα του οργανωμένου αγροτικού κινήματος που εκφράζεται μέσα από τους Αγροτικούς Συλλόγους και τις Ομοσπονδίες που συσπειρώνονται στην Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων.

Ο αγώνας είναι μονόδρομος για να έχουμε λύσεις που θα μας επιτρέψουν να έχουμε ένα βιώσιμο εισόδημα για τις οικογένειες μας και την συνέχεια της καλλιεργητικής δραστηριότητας, να μην ξεκληριστούμε και γίνουμε σύγχρονοι κολίγοι.

Όσοι δεν έχουν πειστεί ακόμη για την αναγκαιότητα της συμμετοχής τους, ας αναλογιστούν τις χαμηλές τιμές στα προϊόντα που αγοράζουν έμποροι και βιομηχανίες για να κερδοσκοπούν σε βάρος τους. Τα πανάκριβα μέσα και εφόδια, το ρεύμα και το πετρέλαιο όταν την ίδια στιγμή η κυβέρνηση «μπουκώνει» με εκατοντάδες δις ευρώ εφοπλιστές, κλινικάρχες, βιομηχανίες, ξενοδόχους για επιστροφή φόρου πετρελαίου και φθηνό ρεύμα. Τις εξευτελιστικές, κάτω από το κόστος παραγωγής, εκτιμήσεις και αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ από τον Ιανό. Τις άδειες τσέπες τους.

Να κλείσουν τα αυτιά τους σε παπαγαλάκια και καλοθελητές και να βάλουν το συμφέρον τους πάνω από όλα. Να παλέψουν για τον εαυτό τους, τις οικογένειες τους, την ζωή τους.

Μας φοβούνται! Τρέμουν την οργάνωση και τον αγώνα μας. Σκιάζονται από τον ήχο των τρακτέρ στους δρόμους του αγώνα!

Για αυτό επιχειρούν σε «κλειστές» συσκέψεις να κατευνάσουν την λαϊκή οργή και δυσαρέσκεια και να σκαρφιστούν «τερτίπια» που φτάνουν στην κινδυνολογία και στις έμμεσες απειλές για να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα και να αποδυναμώσουν τις κινητοποιήσεις.

Όπως έγινε τέτοια σύσκεψη στα Φάρσαλα την Τετάρτη υπό την εποπτεία του κ. Δούκα αντιπροέδρου του ΕΛΓΑ, χωρίς φυσικά να καλεστεί η ΕΟΑΣΝΛ και οι Αγροτικοί Σύλλογοι της Επαρχίας, δηλαδή οι άμεσα ενδιαφερόμενοι και πληττόμενοι από τον «Ιανό».

Πραγματοποιήθηκε μαζική πομπή των τρακτέρ στο κέντρο των Φαρσάλων διατρανώνοντας την θέληση μας να απαιτήσουμε δίκαιες και ουσιαστικές αποζημιώσεις στο 100% από τον ΕΛΓΑ. Για αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος από τις χαμηλές τιμές και το υψηλότατο κόστος παραγωγής. Για τα απαραίτητα έργα υποδομής όπως το Φράγμα Σκοπιάς και αντιπλημμυρικά έργα που θα θωρακίσουν την επαρχία Φαρσάλων ώστε να μην έχουμε ξανά σύντομα τα ίδια φαινόμενα και τρομακτικές καταστροφές που βιώσαμε τον Σεπτέμβριο.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο https://www.agro24.gr

Recommended Posts