Οι επισκέπτες του περιπτέρου της John Deere στην έκθεση Cereals 2023 θα δουν από πρώτο χέρι όλες τις πρόσφατες πρωτοποριακές τεχνολογικές καινοτομίες της εταιρείας στα γεωργικά μηχανήματα.

 

Στο επίκεντρο της έκθεσης Cereals 2023 βάζει η John Deere τα νέας της γεωργικά προι3όντα, όπως το HarvestLab 3000 το οποίο είναι πλέον διαθέσιμο στις θεριζοαλωνιστικές μηχανές των σειρών S και T. Η εταιρεία έχει επεκτείνει τη χρήση αισθητήρων υπέρυθρης ακτινοβολίας, για να επιτρέπει στους αγρότες συνδυαστικών καλλιεργειών να μετρούν συνεχώς και σε πραγματικό χρόνο σημαντικές παραμέτρους ποιότητας στο σιτάρι, το κριθάρι και την ελαιοκράμβη.

Η τεχνολογία παρέχει επίσης στους αγρότες μια λεπτομερή εικόνα της απόδοσης του αγρού, θέτοντας τις βάσεις για τη λήψη αποφάσεων σχετικά με τις εισροές για την επόμενη περίοδο. «Αυτή η ανάλυση σε δευτερόλεπτα παρέχει πολλά οφέλη, όπως το να μπορεί κανείς να γνωρίζει με βεβαιότητα αν το σιτάρι έχει ανταποκριθεί στις προδιαγραφές ποιότητας άλεσης, την ποιότητα των κόκκων σε ένα μεμονωμένο σημείο ενός χωραφιού και να αποκτήσει μια συνολική εικόνα για το ποια εδάφη έχουν μετατρέψει τα θρεπτικά συστατικά σε απόδοση και πρωτεΐνη», λέει ο Chris Wiltshire, διευθυντής μάρκετινγκ της John Deere.

Οι επισκέπτες της έκθεσης Cereals θα μπορούν επίσης να δουν το νέο τρακτέρ 8R 410 με το αδιαβάθμητο κιβώτιο ταχυτήτων eAutoPowr, το πρώτο μηχάνημα 400 ίππων που αποκτά το επαναστατικό κιβώτιο ταχυτήτων και τη δυνατότητα παροχής ενέργειας εκτός οχήματος σε ρυμουλκούμενα εργαλεία. Ο Chris δήλωσε: «Το eAutoPowr είναι το πρώτο στον κόσμο ηλεκτρικό κιβώτιο ταχυτήτων αδιαβάθμητης μετάδοσης με ηλεκτρομηχανικό διαχωρισμό ισχύος.

«Έχουμε αντικαταστήσει πλήρως τα υδραυλικά εξαρτήματα με μια ηλεκτρική πηγή ισχύος. Δύο ηλεκτρικοί κινητήρες δεν παρουσιάζουν σχεδόν καμία φθορά και η αντοχή του συστήματος κίνησης υπερβαίνει κάθε άλλη ιδέα που προσφερόταν προηγουμένως στον κλάδο.

Επιπλέον, αυτό απλοποιεί τον σχεδιασμό της μετάδοσης και επιτρέπει την απομακρυσμένη τεχνική διάγνωση σε πραγματικό χρόνο». Κατά τη διάρκεια του διημέρου, η John Deere θα συμμετέχει επίσης στην αρένα ψεκαστικών επιδεικνύοντας το R975i, το μεγαλύτερο ρυμουλκούμενο μοντέλο που έχει κατασκευάσει ποτέ η εταιρεία. «Με πλάτος βραχίονα 24-40 μέτρα και χωρητικότητα 7.500 λίτρων, θα είμαστε εκεί για να δείξουμε πώς το νέο ψεκαστικό μας προσφέρει μεγαλύτερη ακρίβεια, μειωμένη χρήση χημικών και μεγαλύτερη άνεση κατά την πλήρωση και τη λειτουργία», πρόσθεσε ο Chris.

Τους τελευταίους 12 μήνες, τα νέα τρακτέρ της John Deere της σειράς 6R καταφθάνουν και στα αγροκτήματα του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιρλανδίας και οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δουν από πρώτο χέρι πώς εξελίχθηκε ένα από τα πιο δημοφιλή μοντέλα.

Οι τέσσερις πιο πρόσφατες προσθήκες στη σειρά περιλαμβάνουν το τετρακύλινδρο 6R 150, που απευθύνεται ιδιαίτερα σε μικτές γεωργικές εκμεταλλεύσεις, και το εξακύλινδρο 6R 185, ένα εξειδικευμένο τρακτέρ μεταφοράς για αγρότες και εργολάβους που περνούν περισσότερο χρόνο στο δρόμο.

«Θα φέρουμε επίσης τη ναυαρχίδα μας, τη θεριζοαλωνιστική μηχανή X9, για εκείνους τους αγρότες που επιθυμούν να επιτύχουν το επόμενο επίπεδο επιδόσεων συγκομιδής», δήλωσε ο Chris. Η σπαρτική μηχανή All-Till 750A της John Deere θα παρουσιαστεί στο Drilling Arena. Διαθέσιμη σε πλάτη 3, 4 και 6 μέτρων, η 750A είναι ένα ευέλικτο εργαλείο σχεδιασμένο για σπορά χωρίς άροση. Οι χειριστές θα χρειαστούν για τη σπαρτική με το σύστημα σποράς Accord τουλάχιστον 80 έως 140 ίππους και μπορούν να αναμένουν να καλύψουν 6ha/ώρα, ανάλογα με τις συνθήκες, σε βάθη σποράς από 13 έως 90 χλστ.

Recommended Posts