Αγροτικά Κτηνοτροφικά Μελισσοκομικά και Αλιευτικά Νέα από όλη την Ελλάδα

Greekap.gr News
Με προβλήματα στην ηλεκτρονική βάση του ΟΣΔΕ προεύονται οι τράπεζες

Με προβλήματα στην ηλεκτρονική βάση του ΟΣΔΕ προεύονται οι τράπεζες

Αγροτικά Νέα 🕔April 19, 2019

Προβλήματα στη συναλλακτική σχέση των αγροτών με τις τράπεζες, επομένως και στην πιστοληπτική τους ικανότητα, συνεχίζουν να δημιουργούν οι δυσλειτουργίες στην ηλεκτρονική βάση του Ο. Σ. Δ. Ε, σχεδόν μια βδομάδα μετά το άνοιγμα των πυλών και την έναρξη της διαδικασίας υποβολής των φετινών δηλώσεων.

Η απάντηση που εισπράττουν από τα τραπεζικά στελέχη στα κατά τόπους καταστήματα, είναι ότι το δίκτυο των τραπεζών δεν έχει ακόμα πρόσβαση στην ηλεκτρονική βάση του Ο. Σ. Δ. Ε, επομένως δεν είναι δυνατή η επιβεβαίωση της όλης διαδικασίας για την ενεργοποίηση λογαριασμών, όπως ο ΑΔΑ, η Κάρτα του Αγρότη κ.α. Το θέμα που ανακύπτει εξ αιτίας της παθογένειας που παρουσιάζει η εν λόγω ηλεκτρονική πλατφόρμα, έχει επισημάνει έγκαιρα το Agronews, χωρίς ωστόσο να υπάρχει η δέουσα ανταπόκριση από την πλευρά του Ο. Π. Ε. Κ. Ε. Π. Ε προς την κατεύθυνση της ανάληψης πρωτοβουλιών για την επίλυση αυτών των προβλημάτων.

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι οι επιπτώσεις αυτών των δυσκολιών διαχέονται σε όλο το φάσμα της αγροτικής οικονομίας, με τα καταστήματα αγροτικών εφοδίων να βρίσκονται σε δυσχερέστερη θέση. Όλοι θέλουν να πουλήσουν σπόρους, φυτοπροστατευτικά και λιπάσματα, κανείς ωστόσο δεν δείχνει διατεθειμένος να αναλάβει την ευθύνη διάθεσης εφοδίων, χωρίς τα προβλεπόμενα σ’ αυτές τις περιπτώσεις πιστοληπτικά εργαλεία.

 

Διαβάστε τη συνέχεια στο agronews.gr