δάση

Συγκεκριµένα o προγραμματισμός έχει ως εξής:

Νέοι Αγρότες: Έχει εκδοθεί η προδηµοσίευση του Μέτρου, προϋπολογισµού 420 εκατ. ευρώ. Πρόσκληση αναµένεται τον Σεπτέµβριο.

Σχέδια Βελτίωσης: Γνωστός επισήµως έχει γίνει µόνο ο προϋπολογισµός των 180-200 εκατ. ευρώ. Σύµφωνα µε το ρεπορτάζ, σχεδιάζεται η προκήρυξη του Οκτωβρίου κυρίως για µικρού προϋπολογισµού έργα.

Βιολογικά: Έχει εκδοθεί η προδηµοσίευση και έχουν αποσταλεί προς έγκριση στις Βρυξέλλες οι προσθήκες των νέων καλλιεργητικών οµάδων του Μέτρου. Αρµοδίως έχει δηλωθεί, πως ο προϋπολογισµός θα είναι 400 εκατ. ευρώ και θα αφορά 3ετεις δεσµεύσεις διατήρησης των βιολογικών πρακτικών για αγρότες, κτηνοτρόφους, µελισσοκόµους. Η πρόσκληση αναµένεται τον Σεπτέµβριο σύµφωνα µε την διεύθυνση Συστηµάτων Ποιότητας, Βιολογικής Παραγωγής & Γεωγραφικών Ενδείξεων του ΥΠΑΑΤ.

∆άσωση Γεωργικών Γαιών: Ανατέθηκε η µελέτη επαναϋπολογισµού της ενίσχυσης (δαπάνες αναφύτευσης, τιµές ενίσχυσης) µε διορία έως τις 31 Αυγούστου 2021. Η πρόσκληση αναµένεται τέλη του 2021 ή αρχές του 2022. Ο προϋπολογισµός δεν αναµένεται να ξεπεράσει τα 50 εκατ. ευρώ.

Επιδότηση κόστους πιστοποίησης (Μέτρο 3.1): Kάλυψη 100% των εξόδων πιστοποίησης αγροτών για το σύστηµα AGRO 2, η µελέτη για να εξακριβωθεί το ακριβές ποσό της µέγιστης ενίσχυσης θα ολοκληρωθεί µέχρι το τέλος του προσεχούς Οκτωβρίου. Η πρόσκληση αναµένεται αρχές του 2022.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: https://www.agronews.gr

Recommended Posts