Έκδοση της Υπουργικής Απόφασης για τα λιπάσματα υποσχέθηκε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Μάκης Βορίδης μετά τη συνάντησή του με το Σύνδεσμο Παραγωγών και Εμπόρων Λιπασμάτων.

Ειδικότερα, στη συνάντησή τους, οι εκπρόσωποι του Σ.Π.Ε.Λ. έθεσαν στον κ. Βορίδη το θέμα της υπολίπανσης των ελληνικών εδαφών καθώς και το γεγονός ότι ακόμη δεν έχουν εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση και η Υπουργική Απόφαση που προβλέπει ο νόμος 4235/14 και αφορά τους όρους και τις προϋποθέσεις της κυκλοφορίας των εθνικών λιπασμάτων (νέου τύπου).

Ο Υπουργός με τη σειρά του, δεσμεύθηκε ότι η Κ.Υ.Α. και η Υ.Α. θα εκδοθούν το συντομότερο δυνατό και ότι θα δώσει εντολή για να προσαρμοστεί η εθνική νομοθεσία στα δεδομένα του νέου ευρωπαϊκού κανονισμού. (1009/2019) ο οποίος αφορά την κυκλοφορία των λιπασμάτων με σήμανση CE.

Οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ένωσης Μεταποιητών – Τυποποιητών – Εξαγωγέων Επιτραπέζιων Ελιών, με τη σειρά τους, και στη συζήτηση που είχαν με τον κ. Βορίδη, έθεσαν το ζήτημα της δυσκολίας εξαγωγών επιτραπέζιων ελιών στις Η.Π.Α., ενώ μεταξύ άλλων, συμφώνησαν στην αναγκαιότητα μείωσης της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών των αγροτών ενώ παράλληλα έθεσαν και το ζήτημα για το ισχύον πλαίσιο των διεπαγγελματικών οργανώσεων το οποίο χρήζει βελτίωσης για την καλύτερη λειτουργία τους.

 

 

 

Διαβάστε την συνέχεια στο agronews.gr

Recommended Posts