διάστημα, δορυφόρος

Διεθνής ενημερωτική εκδήλωση σχετικά με το αρδευτικό νερό και την κλιματική αλλαγή θα πραγματοποιηθεί σήμερα από τις 10 π.μ. έως τις 4 μ.μ. στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών & Αμπέλου στα Χανιά (αίθουσα Νικόλαος Ψυλλάκης) .

Στην εκδήλωση, όπως ανακοινώθηκε, θα παρουσιαστούν νέες τάσεις στη διαχείριση του αρδευτικού νερού, στο πλαίσιο της κλιματικής αλλαγής, με έμφαση στην ελαιοκαλλιέργεια. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν ως ομιλητές διακεκριμένοι Ερευνητές από Ερευνητικά Ιδρύματα του Ισραήλ και της Ιορδανίας -Agricultural Research Organization (ARO), Ισραήλ και National Agricultural Research Center (NARC), Ιορδανία- καθώς και η ερευνητική ομάδα του ΙΕΛΥΑ.

Ενδεικτικά, θα παρουσιαστούν οι νέες τάσεις στην εφαρμογή ελλειμματικής άρδευσης στην ελιά, νέες τεχνολογίες για τον καθορισμό του υδατικού στρες των ελαιοδένδρων, αποτελέσματα από την χρήση αστικών αποβλήτων και κατσίγαρου σε ελαιώνες και θέματα που αφορούν τη χρήση νερού χαμηλής ποιότητας για την άρδευση της ελιάς.

 

Διαβάστε την συνέχεια στο haniotika-nea.gr

Recommended Posts