καλαμπόκι

Άμεση ανταπόκριση του Ευρωπαίου Επιτρόπου Χόγκαν στο αίτημά της Εύας Καϊλή για τους Έλληνες Αγρότες. Κινητοποιήθηκαν ήδη στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να διορθώσουν την ολιγωρία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ώστε να έχει πρόσβαση η Ελλάδα στις ενισχύσεις που δικαιούνταν.

Με προσωπική επιστολή του στην Ελληνίδα Ευρωβουλευτή, ο Επίτροπος Χόγκαν επανέρχεται ενημερώνοντας την για τα όσα κατάφεραν να διασφαλίσουν από την πλευρά τους, μετά την παρέμβαση της,  ώστε να μη χαθεί χρόνος. Έτσι λοιπόν, με κινητοποίηση της Επιτροπής τα μέτρα που ελήφθησαν άμεσα, είναι  η αύξηση του ποσοστού των προκαταβολών στο 70% για τις άμεσες ενισχύσεις,  και 85%  για τις ενισχύσεις αγροτικής ανάπτυξης (βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία), οι οποίες θα είναι διαθέσιμες ήδη στα μέσα Οκτωβρίου.

Ο Επίτροπος αναφέρει ότι θα διατεθεί επιπλέον, γη στους κτηνοτρόφους για βοσκή ζώων, που είναι σε αγρανάπαυση και συνεπώς δεν θα διατίθεντο για γεωργική ή κτηνοτροφική χρήση για αυτή τη χρονιά, αλλά θα επιτραπεί κατ’ εξαίρεση για τους πληγέντες κτηνοτρόφους.

Υπενθυμίζεται ότι το καλοκαίρι, η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής, κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στην Επιτροπή ζητώντας ενισχύσεις για τους αγρότες των περιοχών που επλήγησαν από ακραία καιρικά φαινόμενα και κατέστρεψαν ολοκληρωτικά αμπελώνες, δενδρώδεις, αροτραίες και θερμοκηπιακές καλλιέργειες, ενώ προκάλεσαν σημαντικές ζημιές στην κτηνοτροφική δραστηριότητα. Ο Επίτροπος στην πρώτη του απάντηση είχε τονίσει τις ευθύνες της προηγούμενης Ελληνικής κυβέρνησης που και ο ίδιος αναγνώρισε πως αδικούσε τους Έλληνες Αγρότες από την πρόσβαση τους σε όσα δικαιούνταν.

Η Εύα Καϊλή δήλωσε σχετικά “Με μεγάλη ικανοποίηση βλέπουμε ότι η σειρά συντονισμένων ενεργειών μας για την προστασία των Ελλήνων αγροτών, αποδίδει καρπούς. Είναι καιρός να αφήσουμε πίσω την εποχή της ανικανότητας και να διασφαλιστεί συνεργασία με τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς. Οι Έλληνες παραγωγοί βλέπουν πλέον με πράξεις, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι κοντά τους και αποτελεί ένα δίχτυ ασφαλείας για την χώρα μας”.

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης και η Επιστολή του Επιτρόπου Γεωργίας

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου στο www.agrocapital.gr

Recommended Posts