Αγροτικά Κτηνοτροφικά Μελισσοκομικά και Αλιευτικά Νέα από όλη την Ελλάδα

Greekap.gr News
Κινητοποίηση με τρακτέρ στην Αγιά την Παρασκευή

Κινητοποίηση με τρακτέρ στην Αγιά την Παρασκευή

Αγροτικά Νέα 🕔November 9, 2021

Σε κινητοποίηση με τρακτέρ προχωρούν την ερχόμενη Παρασκευή 12 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί οι αγρότες της Αγιάς.

Αυτό αναφέρει στην ανακοίνωση της η διοίκηση της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας, μετά την μαζική σύσκεψη με τους Αγροτικούς Συλλόγους του Δήμου Αγιάς, όπου αποφασίστηκε η διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους σε μαχητική και μαζική κινητοποίηση με τρακτέρ που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου στην Κεντρική Πλατεία της Αγιάς.

Τα βασικά αιτήματα τους είναι τα εξής:

“Να ενταχθούν τα μήλα Αγιάς στα προϊόντα στα οποία η κυβέρνηση σχεδιάζει να δοθεί ενίσχυση και για μια ακόμη φορά οι παραγωγοί της Αγιάς μένουν απέξω.

Λόγω της πανδημίας και των μέτρων για τον κορονοιό πουλήθηκαν σε εξευτελιστικές τιμές τα μήλα ή έμειναν αδιάθετα στα ψυγεία στα χέρια των παραγωγών με αποτέλεσμα την σημαντική μείωση του εισοδήματος που πρέπει να αναπληρωθεί και αυτό διεκδικούμε

.Να συνδεθεί η επιδότηση με την πραγματική παραγωγή. Όσοι παράγουν αυτοί να ενισχύονται και η Αγιά παράγει.

Για όσο ισχύει το σύστημα των συνδεδεμένων ενισχύσεων καλούμε την Κυβέρνηση και το Υπουργείο να διασαφηνίσουν την θέση τους εδώ και τώρα καθώς όπως αποκαλύπτουν δημοσιεύματα στα ΜΜΕ η πρόθεση της είναι να αφήσει εκτός συνδεδεμένης ενίσχυσης τα μήλα, κάστανα, αμύγδαλα και αυτό έχει προκαλέσει ανησυχία και αγανάκτηση.

Οι προκαταβολές που δόθηκαν προχθές για τον παγετό της 9ης Απριλίου είναι σε πολλές περιπτώσεις άδικες και εξευτελιστικές. Διεκδικούμε και απαιτούμε άμεση καταβολή του συνόλου των αποζημιώσεων οι οποίες πρέπει να είναι ουσιαστικές. Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% στην παραγωγή και το κεφάλαιο από όλα τα φυσικά αίτια και τις νόσους.

Μείωση του τεράστιου κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο όπως στους εφοπλιστές. Μείωση τουλάχιστον 50% στο αγροτικό και οικιακό ρεύμα. Να παρθούν πίσω οι αυξήσεις σε μέσα και εφόδια και να καταργηθεί ο ΦΠΑ. Μείωση του κόστους ζωής για να ζήσουμε τις οικογένειες μας.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου: https://www.agro24.gr