Οι εξαγωγές κερασιών έχουν τελειώσει ουσιαστικά εκτοξευθείσες και καταγράφοντας ρεκόρ όλων των εποχών με + 47,1% σε σχέση με πέρσι ανερχόμενες σε 38.927 τόνους έναντι 26.467 τ. με τις τιμές αυξημένες.

Οι εξαγωγές ροδάκινων γύρισαν σε θετικό πρόσημο κατά +3,3% έναντι πέρσι. Επίσης οι εξαγωγές των νεκταρινιών παρουσιάζουν ζήτηση και η εμφανιζόμενη μείωση οφείλεται σε οψίψηση της συγκομιδής. Οι εξαγωγές των βερίκοκων ουσιαστικώς περαιώθηκαν με -7,9% σε 20.636.έναντι 22.417 τόνους , λόγω μειωμένης παραγωγής.

Εν αντιθέσει οι εξαγωγές των καρπουζιών συνεχίζονται με θετικούς μεν ρυθμούς με καταγραφή ρεκόρ όλων των εποχών και σ αυτό το προϊόν ,αυξημένες +16,5% 201.152 τόνους, έναντι 172.709 τ. της αντίστοιχης περσινής περιόδου. Οι τιμές στον παραγωγό σε χαμηλά επίπεδα συντελούσης και της μείωσης της κατανάλωσης στην εγχώρια αγορά  .

Οι εξαγωγές επιτραπέζιων  σταφυλιών συνεχίζουν με την ζήτηση να εμφανίζεται βελτιωμένη της αντίστοιχης περσινής περιόδου και με τις τιμές να διαμορφώνονται σε χαμηλά επίπεδα συντελούσης της μείωσης της κατανάλωσης και σ αυτό το προϊόν στην εγχώρια αγορά.

«Έχοντας ήδη διανύσει την Τρίτη εβδομάδα του Αυγούστου (μήνας διακοπών των Ευρωπαίων) με συνέχιση της αύξησης των εξαγωγών σε όλα τα θερινά φρούτα κατά 25% έναντι του αντιστοίχου διαστήματος του 2019 με αύξηση της οικιακής κατανάλωσης στις κυριότερες αγορές εκτιμάται ότι θα υπάρξει αύξηση των εξαγωγών μας και στα θερινά φρούτα.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο https://www.agrocapital.gr

Recommended Posts