Την αναγκαιότητα αιτήματος προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή της έγκρισης έκτακτου προϋπολογισμού για τον τομέα του οίνου έθεσε η κεντρική αμπελοοινική συνεταιριστική οργάνωση ΚΕΟΣΟΕ κατά την διάρκεια συνάντησης,

εθιμοτυπικού χαρακτήρα, μεταξύ του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπ. Λιβανού και αντιπροσωπείας της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου, που εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρό της Γ. Βογιατζή, τον πρόεδρο της ΚΕΟΣΟΕ Χ. Μάρκου και τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου Γ. Σκούρα.

Αναλυτικότερα, ο πρόεδρος της ΚΕΟΣΟΕ Χ. Μάρκου έθεσε υπ΄ όψιν στον υπουργό τα επείγοντα θέματα από την πλευρά των οινοποιητικών συνεταιρισμών, κυρίως αυτά που σχετίζονται με την πανδημία της Covid 19, αξιολογώντας ταυτόχρονα τα μέτρα που ελήφθησαν, με δεδομένη τη χρονικά μεγάλη έκταση των περιορισμών.

Σύμφωνα με την άποψη του προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ, παρά την επάρκεια του προϋπολογισμού για την απόσταξη κρίσης, το μέτρο αυτό, καθώς και του πράσινου τρύγου δεν είχαν την αναμενόμενη επίδραση στον τομέα. Παράλληλα ο πρόεδρος της ΚΕΟΣΟΕ αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα ένταξης της αμπελοκαλλιέργειας οινοσταφύλων στο Μέτρο 21 του ΠΑΑ, δεδομένης της κατάρρευσης των τιμών σταφυλιών κατά τον προηγούμενο τρύγο, μέτρο που ζήτησε να ισχύσει και το 2021.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο https://www.agro24.gr

Recommended Posts