τρακτερ,αγρότες, κινητοποιήσεων

Έχουν περάσει οχτώ μήνες ακριβώς από τη μέρα που δημοσιεύτηκε η πρώτη απόφαση ένταξης για Σχέδια Βελτίωσης από την προκήρυξη της Δράσης 4.1.1 του 2017,

συγκεκριμένα ήταν 9 Ιανουαρίου 2020 όταν η Περιφέρεια Αττικής ενέκρινε την ένταξη των επενδυτικών σχεδίων 82 φυσικών προσώπων (δείτε την απόφαση εδώ).

Χθες το βράδυ, με δημοσίευμά της η εφημερίδα "Ύπαιθρος" ανακοίνωνε ότι "ξεκίνησε η υποβολή αιτημάτων πληρωμής".

Πηγές του Agro24 που έχουν πρόσβαση στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ), μέσω του οποίου υποβάλλονται ηλεκτρονικά τα αιτήματα πληρωμής για όλα τα πρόγραμματα αγροτικής ανάπτυξης, διαψεύδουν το δημοσίευμα και αναφέρουν ότι απλά έχει αναρτηθεί το σχετικό banner που οδηγεί στις αιτήσεις πληρωμής, αλλά δεν έχει ενεργοποιηθεί, δηλαδή όσοι έχουν προσπαθήσει να εισέλθουν, δεν μπορούν να κάνουν κλικ, πόσο μάλλον να συμπληρώσουν ή να υποβάλουν αίτημα πληρωμής.

Η διαδικασία για να καταστεί δυνατή η υποβολή αιτήσεων χρειάζεται να γίνουν κι άλλες ενέργειες, εκτός από την ανάρτηση ενός "κουμπιού".

Και οι εκτιμήσεις των ανθρώπων που γνωρίζουν το αντικείμενο, μιλούν για αιτήσεις που θα μπορούν να υποβληθούν κανονικά από Οκτώβριο, μπορεί και Νοέμβριο, με τους ρυθμούς που προχωράμε. Αυτό σημαίνει ότι τα ελληνικά Σχέδια Βελτίωσης θα σπάσουν παγκόσμιο ρεκόρ καθυστέρησης στην υλοποίηση, αν λάβει κανείς υπόψη ότι η προκήρυξη έγινε τον Δεκέμβριο του 2017 και η πρώτη εκταμίευση χρημάτων θα γίνει, όπως φαίνεται, τον Δεκέμβριο του 2020, δηλαδή τρία χρόνια μετά (!).

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο https://www.agro24.gr/

Recommended Posts