Αγροτικά Κτηνοτροφικά Μελισσοκομικά και Αλιευτικά Νέα από όλη την Ελλάδα

Greekap.gr News
Κανόνι στο Ζαγκλίβερι: Τεράστια φέσια κι απόγνωση στους αγρότες

Κανόνι στο Ζαγκλίβερι: Τεράστια φέσια κι απόγνωση στους αγρότες

Αγροτικά Νέα 🕔November 8, 2021

Στον αέρα βρίσκονται οι αγρότες στο Ζαγκλιβέρι έπειτα από τη μυστηριώδη εξαφάνιση του ιδιοκτήτη μιας από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις επεξεργασίας αγροτικών προϊόντων στη Θεσσαλονίκη.

Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί σε μερίδα του αγροτικού κόσμου της Θεσσαλονίκης εξ αιτίας του αιφνίδιου λουκέτου το οποίο έβαλε μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της περιοχής στον τομέα της εμπορίας και επεξεργασίας αγροτικών προϊόντων, αφήνοντας χρέη εκατομμυρίων ευρώ προς παραγωγούς και ενδεχομένως και προς προμηθευτές.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα voria.gr που έκανε την αποκάλυψη το ακριβές ύψος της οικονομικής ζημίας είναι αδύνατον να υπολογιστεί προς το παρόν, ωστόσο, σύμφωνα με εκτιμήσεις παραγωγών, το άνοιγμα της επιχείρησης είναι εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες πρόκειται για μια πολύ παλιά και εύρωστη έως σήμερα, επιχείρηση εμπορίας ζωοτροφών και δημητριακών με έδρα το Ζαγκλιβέρι.

Η επιχείρηση έχει κλείσει, γεγονός το οποίο έχει προκαλέσει μεγάλη αναταραχή, τόσο στους εργαζόμενους τους οποίους απασχολούσε, όσο και στους εκατοντάδες αγρότες οι οποίοι παρέδιδαν τα εμπορεύματά τους. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η επιχείρηση είναι εκτεθειμένη και σε αρκετούς προμηθευτές.

Όπως δήλωσε στη Voria.gr παραγωγός της περιοχής του Ζαγκλιβερίου «η επιχείρηση απορροφούσε περίπου το 85% της παραγωγής σε σιτάρι, κριθάρι, βρώμη και καλαμπόκι, απ’ όλη την περιοχή της Θεσσαλονίκης. Το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής το έστελνε στο εξωτερικό, είτε ως πρώτη ύλη είτε ως επεξεργασμένη ζωοτροφή».

Σύμφωνα με άλλον παραγωγό της ίδιας περιοχής, «η επιχείρηση έπαιρνε την παραγωγή από πολλά μέλη της Ελλάδας, όπως για παράδειγμα από τις Σέρρες, τη Θεσσαλία όπου υπάρχουν αρκετοί μεγαλοαγρότες, αλλά ακόμη και από Βουλγαρία».

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: https://www.agrocapital.gr