Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα επισκέφθηκε τους Πύργους και το Μεσόβουνο, όπου συναντήθηκε με μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Βερμίου και καλλιεργητές, ενώ κατέθεσε κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με θέμα: «Άμεση και ουσιαστική ενίσχυση των μηλοπαραγωγών της Εορδαίας και του Βερμίου».

 

Αναλυτικότερα, στις συναντήσεις συζητήθηκε το πρόβλημα με τις μηλοκαλλιέργειες, αλλά και με άλλα προϊόντα, όπως κεράσια, ροδάκινα και νεκταρίνια, καθώς η περσινή παραγωγή, είτε μένει αδιάθετη, είτε διατίθεται σε τιμές κάτω του κόστους, το οποίο ήταν ιδιαίτερα υψηλό λόγω των αυξημένων εξόδων σε μια σειρά παραγόντων που αφορούν την αγροτική παραγωγή (λιπάσματα, πετρέλαιο, εργατικά, μεταφορικά κλπ).

Ήδη από το καλοκαίρι, οι αγρότες έχουν γνωστοποιήσει το πρόβλημα, ζητώντας έκτακτη ενίσχυση, κάλυψη των εξόδων τους και αναστολή των ασφαλιστικών εισφορών ενώ, έχει πραγματοποιηθεί συνάντηση στο ΥΠ.Α.Α.Τ. για αυτό το θέμα στις αρχές Οκτωβρίου.

Ωστόσο, δεν έχει υπάρξει καμία εξέλιξη, αντιθέτως μόνο προφορικές διαβεβαιώσεις και καθησυχαστικές δηλώσεις, την ίδια ώρα που μόλις πρόσφατα ανακοινώθηκαν, για το ίδιο θέμα, έκτακτες ενισχύσεις σε καλλιεργητές σε άλλο μέρος της χώρας.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου: https://www.agro24.gr

Recommended Posts