κάνναβη, φυτό,καλλιέργεια

Αμερικανοί παραγωγοί αναλύουν τις μεθόδους τους και δίνουν συμβουλές

Η καλλιέργεια κάνναβης είναι σαν όλες τις άλλες καλλιέργειες, με ένα επιπρόσθετο χαρακτηριστικό: Απαγορεύεται η χρήση ζιζανιοκτόνων, μυκητοκτόνων και εντομοκτόνων, καθώς και οποιαδήποτε άλλη χημική παρέμβαση. Αυτό από τη μία οδηγεί σε οικονομία πόρων, από την άλλη όμως απαιτεί από τον παραγωγό να προνοήσει για θέματα που μπορεί να προκύψουν.

Γενικά, η κάνναβη αναπτύσσεται γρήγορα τις πρώτες 60 ημέρες. Στις αρχές Αυγούστου εμφανίζεται διαφοροποίηση στα φυτά, τα οποία από κοντά και χοντρά, ψηλώνουν αρκετά, ενώ γίνονται ακόμη περισσότερο ογκώδη. Κατά την περίοδο αυτή, το φυτό αποκτά την ικανότητα να αυτό-προστατεύεται από ζιζάνια, παρ’ όλα αυτά χρειάζεται αρκετή φροντίδα, περισσότερη από τον καπνό. Σε αυτό το στάδιο γίνεται και ο διαχωρισμός των τριών ειδών κάνναβης που θα δούμε παρακάτω.

Φαρμακευτική κάνναβη

Η φύτευση γίνεται μεταξύ 3ης εβδομάδας Μαΐου και 1ης εβδομάδας Ιουνίου. Τα σπορόφυτα τοποθετούνται σε σειρές, σε επίπεδο έδαφος, με σπαρτική μηχανή καπνού πολλαπλής φύτευσης (συνιστάται τετραπλής φύτευσης), σε περίοδο δέκα ημερών. Ο πληθυσμός φυτών κυμαίνεται μεταξύ 400-1.000 φυτών ανά στρέμμα.

Σπουδαίος είναι ο ρόλος της υγρασίας κατά την πρώτη περίοδο, η οποία συντελεί στη δημιουργία πληθώρας ριζών, για αυτό προτείνεται η στάγδην άρδευση. Ακόμη, απαιτείται καθημερινή φροντίδα για την προστασία από τρωκτικά, των οποίων οι τρύπες πρέπει να καλύπτονται. Το φυτό χρειάζεται αρκετό νερό για να αναπτυχθεί, όμως δεν χρειάζεται υπερβολές, καθώς του αρέσει ο ήλιος και ο ζεστός καιρός.

Κατά μέσο όρο, για τη συγκομιδή 100 στρεμμάτων απαιτούνται πέντε μέρες, με προτεινόμενο τρόπο ένα άτομο ανά 20 στρέμματα.

Όταν φτάσει σε αναπαραγωγική ωριμότητα, είναι απαραίτητο να ελεγχθεί το χωράφι για ύπαρξη αρσενικών φυτών. Τα οποία πρέπει να απομακρυνθούν, καθώς ακόμη και λίγα μπορούν να επικονιάσουν όλα τα θηλυκά. Με ολέθρια αποτελέσματα για την παραγωγή κανναβιδιόλης (CBD), που αποτελεί την κύρια ουσία για την παραγωγή φαρμακευτικών σκευασμάτων. Μετά από 100-120 μέρες, το αποτέλεσμα είναι ένα χωράφι γεμάτο φυτά φορτωμένα με CBD.

 

Διαβάστε τη συνέχεια στο ypaithros.gr

Recommended Posts