Με καλές αποδόσεις εξελίσσονται οι φυτεύσεις του τέλους Δεκεμβρίου-αρχών Ιανουαρίου για το μαρούλι τύπου Ρομάνα. Παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι προηγούμενες φυτεύσεις που συγκομίστηκαν τους προηγούμενους μήνες, εκείνες που έγιναν στην καρδιά του χειμώνα αποζημιώνουν τους παραγωγούς.

«Οι αποδόσεις είναι κανονικές και η ποιότητα καλή. Οι φυτεύσεις του Ιανουαρίου μας δίνουν 5. 000- 6.000 τεμάχια το στρέμμα. Η συγκομιδή θα συνεχιστεί αδιάλειπτα, από κάθε παρτίδα, και η κορύφωση αναμένεται μέσα στις γιορτές του Πάσχα» τόνισε, μεταφέροντας την εικόνα από τον Μαραθώνα, ο γεωπόνος Νίκος Μπουκουβάλας. Η τιμή παραγωγού για την περιοχή φτάνει στα 25 λεπτά τα πρώτης κατηγορίας μαρούλια. Στα ίδια επίπεδα εξελίσσεται τόσο η παραγωγή όσο και η εμπορία για τη σγουρή σαλάτα Batavia, που καλλιεργείται σε σημαντικές ποσότητες στον Μαραθώνα.

Αντίστοιχη είναι η εικόνα στα Μέγαρα, για τις φυτεύσεις του προηγούμενου τριμήνου. «Η παραγωγή εξελίσσεται κανονικά, χωρίς προβλήματα και απώλειες. Εμείς δίνουμε στους εμπόρους στα 18-25 λεπτά, ο μέσος όγκος στα 21-23 λεπτά το τεμάχιο, που είναι μια καλή τιμή. Προχωρώντας προς το Πάσχα, εκτιμώ ότι θα κρατηθεί η τιμή, γιατί μέχρι τότε δεν προλαβαίνουν να βγουν πολλές καινούργιες παρτίδες. Επιπλέον, φέτος είχαμε λιγότερες φυτεύσεις λόγω των βροχών, γιατί τα χωράφια είχαν συνεχώς νερά, επομένως και αυτό θα παίξει ρόλο στην τιμή παραγωγού», είπε, μιλώντας στην «ΥΧ», ο πρόεδρος του Αγροτ. Συνεταιρισμού Παραγωγών Κηπευτικών Μεγάρων – Ομάδα Παραγωγών, Γιώργος Παπαβασίλης.

 

Διαβάστε τη συνέχεια στο ypaithros.gr

Recommended Posts