Επίσκεψη του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Κ. Σκρέκα
σε έργα αγροτικών υποδομών στη Φωκίδα την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου

Έργα αγροτικών υποδομών στην Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας θα επισκεφθεί την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστας Σκρέκας, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του Υπουργείου, κ. Κώστα Μπαγινέτα.

Η επίσκεψη πραγματοποιείται στο πλαίσιο των προτεραιοτήτων που έχει θέσει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η Κυβέρνηση για τη μείωση του κόστους αγροτικής παραγωγής, την ορθολογική διαχείριση του νερού και την αναβάθμιση του πρωτογενούς τομέα. Στόχος είναι να επιλυθούν άμεσα τα προβλήματα που παρατηρούνται στην υλοποίηση των έργων υποδομής στη Φωκίδα και σε όλη την Ελλάδα.

Ειδικότερα, ο Υφυπουργός θα επισκεφθεί το εγγειοβελτιωτικό έργο στην πεδιάδα του Μόρνου, την περιοχή που θα κατασκευαστεί ο ταμιευτήρας Τολοφώνα, καθώς και το αρδευτικό δίκτυο του Δήμου Δωρίδας. Επίσης, θα επισκεφθεί τον παραδοσιακό Ελαιώνα Άμφισσας.

Το μεσημέρι, ο κ. Κ.Σκρέκας θα συμμετέχει σε ευρεία σύσκεψη με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό, τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του ΥπΑΑΤΚ. Μπαγινέτα, τον Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας Γιώργο Δελμούζο, Δημάρχους και εκπροσώπους παραγωγικών φορέων.

Μετά τη σύσκεψη θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου στα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της επίσκεψης:

10:00 Επίσκεψη στο Εγγειοβελτιωτικό έργο πεδιάδος Μόρνου (θέση Μαλάματα).
11:30 Επίσκεψη στον Ταμιευτήρα Τολοφώνα και το αρδευτικό δίκτυο Δήμου Δωρίδας.
13:00 Επίσκεψη στο παραδοσιακό Ελαιώνα Άμφισσας.
14:00 Σύσκεψη με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό, τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του ΥπΑΑΤ Κώστα Μπαγινέτα, τον Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας Γιώργο Δελμούζο, Δημάρχους και φορείς (στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Άμφισσας).
15:30 Συνέντευξη Τύπου.

Προέλευση: http://www.minagric.gr

Recommended Posts