tyrokomika_proionta_1

Πράσινο φως για την εκπαίδευση των αγροτών και κτηνοτρόφων των Επτανήσων σηματοδοτεί η δημιουργία Τμήματος Γαλακτοκομίας και Τυροκομίας στο Δημόσιο ΙΕΚ Κεφαλλήνιας μετά την σχετική έγκριση του υπουργείου Παιδείας του αιτήματος που υποβλήθηκε στη Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας, στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος πρωτογενούς παραγωγής της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

 

«Το νησί της Κεφαλληνίας είναι συνδεδεμένο με την πρωτογενή παραγωγή και ιδιαίτερα με την κτηνοτροφία λόγω του ορεινού του εδάφους και του ιδιαίτερου κλίματος του. Η ύπαρξη 211.000 αιγοπροβάτων και 3.000 βοοειδών δίνει το μέτρο, που σε συνδυασμό με την λειτουργία 19 τυροκομείων κλείνει έναν κύκλο άριστου και επαρκούς υποβάθρου για την δημιουργία μίας σχολής τυροκομίας, η οποία θα δώσει επιστημονικές γνώσεις αλλά και την πιστοποίηση για τους εκπαιδευόμενους και θα ανεβάσει το επίπεδο τεχνογνωσίας του κλάδου», δήλωσε η περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου.

Στόχος που αποβλέπει στην καλύτερη εξειδίκευση και εκπαίδευση των αγροτών και κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων έχει εξασφαλίσει τη χρησιμοποίηση δυο αιθουσών σε κτίριο του Ιονίου Πανεπιστημίου και έχει την πρόθεση να χρηματοδοτήσει την προμήθεια του εξοπλισμού του εργαστηρίου αυτού. Επίσης η ύπαρξη ενός πλήρως εξοπλισμένου εργαστηρίου Γάλατος που υπάρχει στο τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Ιονίου Πανεπιστημίου αποτελεί εχέγγυο επιτυχίας.

Το τμήμα θα λειτουργήσει με 20 σπουδαστές από τον προσεχή Οκτώβριο, έχει ενταχθεί στο μηχανογραφικό του Υπουργείου όπως όλα τα δημόσια ΙΕΚ, η εκπαίδευση είναι 2 χρόνια και μετά ακολουθεί η επαγγελματική κατοχύρωση, με την πιστοποίηση. Αιτήσεις ωστόσο θα γίνονται αποδεκτές και εκτός μηχανογραφικού.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: https://www.agro24.gr

Recommended Posts