Στον αγροτικό τομέα επισυμβαίνει ένα στα δέκα μη-θανατηφόρα ατυχήματα και ένα στα επτά από τα θανατηφόρα αφορούν γεωργούς, κτηνοτρόφους, δασοκόμους και αλιείς.

Στην Ελλάδα το 95% των μηχανικών αγροτικών ατυχημάτων αφορά άνδρες ηλικίας 30-39 ετών, με τον χρόνο απουσίας από την εργασία να φτάνει σε μέσο όρο τις 39 μέρες.

τραα τον εκσυγχρονισμό των αγροτικών και κτηνοτροφικών μονάδων με νέα μηχανήματα να ανταπεξέλθουν, τηρώντας τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας στους ιδιόμορφους χώρους εργασίας τους.

Οι κύριες αιτίες αγροκτηνοτροφικών ατυχημάτων, σύμφωνα με τον Ιατροδικαστή κ. Ιάκωβο Γερούδη, είναι η κακή χρήση των αγροτικών μηχανημάτων, που μπορεί να οδηγήσει σε ανατροπή τους εντός ή εκτός των χώρων εργασίας με αυτά, τα ζώα παραγωγής και μεταφοράς και η μη λήψη των απαραίτητων προφυλάξεων και ευζωίας τους, η ασφυξία από εισπνοή αναθυμιάσεων, η δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα, η καταπλάκωση και ο εγκλωβισμός από απροσεξία, οι πτώσεις από ύψος, η θερμοπληξία ή κρυοπληξία, η πλήξη από κεραυνούς, η ηλεκτροπληξία, ο πνιγμός κ.λπ.

Τα αγροτικά ατυχήματα μπορούν να οδηγήσουν στον σοβαρό τραυματισμό, τον ακρωτηριασμό ή και τον θάνατο για αυτό η πρόληψη τους είναι απαραίτητη.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο https://www.agro24.gr/

Recommended Posts