Στην εξαιρετική Ημερίδα για την Αειφόρο Ανάπτυξη και την Αγροτική Πολιτική στα Τρίκαλα Ημαθίας,παρευρέθηκε ο Αν. Γεν. Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης.

Στον χαιρετισμό του, υπογράμμισε ότι η σύνδεση της αγροτικής πολιτικής με την αειφόρο ανάπτυξη δεν αναφέρεται πλέον σε μία συζήτηση ενός αόριστου μέλλοντος για τη χώρα μας. Αναφέρεται σε ένα ζωντανό παρόν, στο οποίο οφείλουμε να προσαρμοστούμε ταχύτατα, να αξιοποιήσουμε τη δυναμική του και να εντάξουμε στο πλαίσιό τους τις δεκάδες αναπτυξιακές δυνατότητες της ευλογημένης Ελληνικής γης προκειμένου να πολλαπλασιάσουμε τα οφέλη για την αγροτική μας οικονομία.

Προς αυτή την κατεύθυνση, τόνισε ο κ. Τσαβδαρίδης, οφείλουμε να εστιάσουμε στην αντιμετώπιση δύο κομβικών ζητημάτων για την Ελληνική αγροτική Οικονομία.

Πρώτον, στην τόνωση της ζωής και της αγροτικής απασχόλησης στην ύπαιθρο με την παράλληλη παροχή ποιοτικών υπηρεσιών, που θα ελαχιστοποιούν τις υφιστάμενες περιφερειακές ανισότητες και

Δεύτερον, στην εκτόξευση της ανταγωνιστικότητας των πεντανόστιμων αγροτικών μας προϊόντων και στην ουσιαστική διεύρυνση της παραγωγικότητας σε παραμελημένους μέχρι σήμερα τομείς της αγροτικής οικονομίας, (δασοκομία, μεταποίηση τροφίμων, τουρισμός) με την παράλληλη προστασία του περιβάλλοντος και των φυσικών μας πόρων στα χρόνια της κλιματικής αλλαγής.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου στο emvolos.gr

Recommended Posts