γεωργία, αγρότης, τροπολογία, φορολογία

Η εξαγορά της νεοφυούς επιχείρησης SparkAI έχει ένα συγκεκριμένο στόχο, να βοηθήσει τα αυτόνομα τρακτέρ αλλά και τα ρομποτικά μηχανήματα να αντιμετωπίζουν δύσκολες καταστάσεις, όταν οι συνθήκες δεν το επιτρέπουν.

 

Η John Deere εξαγοράζει την τεχνολογία της SparkAI, μιας νεοφυούς επιχείρησης με έδρα τη Νέα Υόρκη, που αναπτύσσει λύσεις, για να βοηθήσει τα ρομπότ να επιλύουν δύσκολα περιστατικά σε πραγματικό χρόνο. Η John Deere, η οποία έχει αναπτύξει ήδη αυτόνομα τρακτέρ, ήταν συνεργάτης της SparkAI για λίγα χρόνια πριν από την εν λόγω εξαγορά.

Ο Willy Pell, αντιπρόεδρος στην Blue River Technology, μια εταιρεία που εξαγόρασε η John Deere το 2017 για 305 εκατομμύρια δολάρια, ανακοίνωσε την εξαγορά, με τον Michael Kohen, ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της SparkAI, να ανανκοινώνει τα σχετικά.

Η SparkAI ιδρύθηκε το 2020 και είχε συγκεντρώσει 7,3 εκατομμύρια δολάρια πριν την εξαγοράσει η John Deere. Ο ιδρυτής της SparkAI ήταν προσκεκλημένος στο The Robot Report Podcast τον Σεπτέμβριο του 2022 και συζήτησε εκτενώς για την τεχνολογία της εταιρείας.

Η λειτουργία σε ένα σκληρό περιβάλλον όπως ένα αγρόκτημα με σκόνη, βροχή και χιόνι μπορεί περιστασιακά να δυσκολέψει τα μοντέλα μηχανικής εκμάθησης να λαμβάνουν με συνέπεια σίγουρες και ασφαλείς αποφάσεις.

Η τεχνολογία αυτή της SparkAI συμβάλλει στα εξής: σε στιγμές ανασφαλείς, το αυτόνομο τρακτέρ καλεί αυτόματα την υπηρεσία του SparkAI, περνώντας εικόνες και άλλα μεταδεδομένα. Ο στόχος είναι να επιλυθούν δυσδιάκριτες λεπτομέρειες, για να υποστηριχθεί μια απόφαση σε πραγματικό χρόνο.

Η SparkAI είπε ότι το κάνει αυτό συνδυάζοντας δύο βασικά στοιχεία σε πραγματικό χρόνο:

-Γνωστική συμβολή από πολλούς ειδικούς που έχουν εκπαιδευτεί για την περίπτωση χρήσης

-Παροχή αποτελεσμάτων από το ιδιόκτητο «σύστημα αποφάσεων» Η SparkAI προσφέρει αυτήν την ανάλυση στο αυτόνομο τρακτέρ. Το ρομπότ συνδυάζει αυτήν την ανάλυση με την προϋπάρχουσα γνώση του, για να αποφασίσει για μια ασφαλή και σίγουρη δράση

Σύμφωνα με την SparkAI, ολόκληρη η διαδικασία διαρκεί δευτερόλεπτα και συμβαίνει πολλές φορές την ημέρα, σε εικοσιτετράωρη βάση. Ο ρόλος της SparkAI στη ροή εργασίας δεν είναι λοιπόν να αναλάβει τον έλεγχο και να διαχειριστεί εξ αποστάσεως το αυτόνομο τρακτέρ αλλά να παρέχει ενδείξεις με βάση τα «συμφραζόμενα», προκειμένου να ληφθούν σίγουρες αποφάσεις.

Προέλευση άρθρου: https://www.agronews.gr

Recommended Posts