τρακτερ

Τον κώδωνα του κινδύνου για τις σοβαρές συνέπειες που εγκυμονεί για την ανθρώπινη υγεία αλλά και το περιβάλλον η κατάχρηση αλλά και η χρήση ακόμα συμβατικών φυτοφαρμάκων, κρούουν οι επιστήμονες.

Στην Κρήτη, η χρήση και οι δηλητηριάσεις από φυτοπροστατευτικά προϊόντα είναι υπερδιπλάσιες των μέσων εθνικών και εξαπλάσιες σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ υπολογίζεται πως κάθε χρόνο χρησιμοποιούνται 3.000 τόνοι παρασιτοκτόνων.

Τις παραπάνω επισημάνσεις διατύπωσε ο γεωπόνος, ερευνητής φυτοπαθολόγος και οικοτοξικολόγος δρ Ευάγγελος Μπούρμπος μιλώντας σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στο Ροδοβάνι με θέμα τον πολιτισμό και την ανάπτυξη του Σελίνου.

«Το ερώτημα που τίθεται είναι κατά πόσον τα φυτοφάρμακα είναι ευλογία ή κατάρα κι έχει αποδειχθεί πια ότι είναι κατάρα», σχολίασε ο κ. Μπούρμπος ενώ περιγράφοντας την έκταση του προβλήματος τόνισε ότι στη χώρα μας σε ετήσια βάση η χρήση παρασιτοκτόνων υπολογίζεται σε 30.000 τόνους, εκ των οποίων το 7% αφορά σε λαθραία φυτοπροστατευτικά προϊόντα.

 

 

 

Διαβάστε την συνέχεια στο ypaithros.gr

Recommended Posts