Μία έκπληξη επιφύλαξε η χθεσινή παρουσίαση της εταιρίας Έλαια Σητείας Α.Ε. – Lasitia, που αποτελεί το εταιρικό σχήμα για την επανατοποθέτηση του κορυφαίου ελαιολάδου Σητείας – με τα 30 διεθνή βραβεία – με νέα εικόνα και σε υγιή βάση, χωρίς τα χρέη που βαρύνουν την Ένωση Σητείας.

Στη θέση της εξαγωγικής – επίσης βραβευμένης – τυποποιητικής εταιρείας ελαιολάδου από τη Ζαχάρω Ηλείας, Olympian Green, μπήκε η εταιρεία Inspiring Earth, που είναι συμμετοχική, ιδρύθηκε μόλις το 2013, χωρίς παραγωγική βάση και με εμπειρία γύρω από θέματα συγχωνεύσεων και εξαγορών και οικονομικής αναδιάρθρωσης. Η Inspiring Earth ανέλαβε και το μάνατζμεντ, μέσω του διευθύνοντος συμβούλου της, Γιώργου Κονδύλη. Πράγμα που σημαίνει ότι, προφανώς, το νέο σχήμα είναι πάλι μια μεταβατική μορφή, προκειμένου να μπορέσει να ορθοποδήσει η εφοδιαστική αλυσίδα του σητειακού ελαιολάδου και να παράγει υπεραξία, όπως γινόταν με τη Γαία Τρόφιμα ΑΒΕΕ, πριν αποχωρήσει και πωληθεί στη συνέχεια στη γερμανική εταιρεία Zertus.

Σύμφωνα, λοιπόν, με το δελτίο τύπου, «η νέα σελίδα άνοιξε με την ίδρυση της εταιρίας Έλαια Σητείας Α.Ε. – Lasitia, με τη συμβολή αξιόπιστων συνεργατών με διεθνές κύρος στην αγροδιατροφή, όπως είναι η Κ&Ν Ευθυμιάδης, η Inspiring Earth και η Gaia Επιχειρείν που ενώνουν τις δυνάμεις τους με την Ένωση Σητείας.

Η Εταιρεία παρουσιάστηκε σε εκδήλωση που έγινε την Πέμπτη 1η Οκτωβρίου στη Σητεία με την παρουσία των Υπουργών Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκη και Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βορίδη.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο https://www.agro24.gr

Recommended Posts