σταφύλια, αμπελουργία, αγρότες, βάρος

Πρώιμη, η συγκομιδή βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σε ολόκληρο το γαλλικό αμπελώνα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, η φετινή συγκομιδή σταφυλιών στη Γαλλία επέζησε από τις αντιξοότητες του καιρού, αλλά υπάρχουν υγειονομικά και εμπορικά προβλήματα.

“Η παραγωγή οίνου θα σταθεροποιηθεί στα 45 εκατομμύρια εκατόλιτρα το 2020, επίπεδο 6% υψηλότερο από το 2019”, ανακοίνωσε στις 8 Σεπτεμβρίου, το Τμήμα Στατιστικής και Προοπτικών του Υπουργείου Γεωργίας (SSP). Επιβεβαιώνοντας τις πρώτες προβλέψεις του Αυγούστου, η διοίκηση προβλέπει επομένως μια συγκομιδή εντός του πενταετούς μέσου όρου (+1%), “σε επίπεδα συγκομιδής πριν από το 2016”.

Παραμένοντας συνετή *, η στατιστική υπηρεσία σημειώνει ότι “η συνολική παραγωγή αυξάνεται προς τα πάνω σε όλες τις αμπελουργικές περιοχές, με εξαίρεση τη Νοτιοανατολική Γαλλία. Η επιφανειακή ξηρασία εξακολούθησε να επιδεινώνεται σε ορισμένες περιοχές, ιδίως στη Βουργουνδία, στο Beaujolais, στην κοιλάδα του Ρον, στο κέντρο και στα νοτιοανατολικά “.

Αποδόσεις

Ο τοπικός παγετός, η ανθόρροια, η ασθένεια του ωιδίου, το χαλάζι και ο καύσωνας επηρεάζουν το δυναμικό παραγωγής και σύμφωνα με τα συνδικάτα οι αποδόσεις του τρύγου περιορίζουν τον αναμενόμενο όγκο. “Ορισμένες περιφερειακές διεπαγγελματικές οργανώσεις αποφάσισαν να ορίσουν το επίπεδο των οίνων ονομασίας χαμηλότερο από εκείνο του 2019, λόγω μιας οικονομικής αγοράς που υποβαθμίστηκε από την κρίση Covid-19”, αναφέρει το SSP. Θα μπορούσε να αναφερθεί η Anjou ή η Αλσατία, αλλά κυρίως αναφέρεται η περίπτωση της Champagne: “όπου παρά την αύξηση της αγρονομικής παραγωγής, οι όγκοι των ΠΟΠ περιορίστηκαν σε επίπεδο χαμηλότερο από αυτό του 2019”.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο https://www.agrocapital.gr/

Recommended Posts