ΕΒΖelliniki_viomixania_zaxaris_1

Κρίσιμες κρίνονται οι επόμενες ώρες για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, με τις διαπραγματεύσεις αναφορικά με την μίσθωση των δύο εργοστασίων της σε Πλατύ Ημαθίας και Σέρρες να έχουν μπει στην τελική ευθεία.

Την Δευτέρα 21 Οκτωβρίου, η κοινοπραξία της Royal Sugar και της Συνεταιριστικής Τράπεζας Κεντρικής Μακεδονίας, απέστειλε στην πιστώτρια τράπεζα και στη διοίκηση της ΕΒΖ τη δική της πρόταση για τη σύμβαση μίσθωσης των εργοστασίων της βιομηχανίας και περιμένουν αυτή να εξεταστεί και να κληθούν για τις τελικές αποφάσεις.

Ενώ η Innovation Brain με σχετική ανακοίνωσή της επανεπιβεβαίωσε το ενδιαφέρον της για την ενοικίαση είτε των δύο μονάδων της ΕΒΖ σε Πλατύ Ημαθίας και Σέρρες είτε του ομίλου συνολικά.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Royal Sugar, Χρήστος Καραθανάσης, επισήμανε: “εάν παραιτηθεί επιτέλους η τρέχουσα διοίκηση στην ΕΒΖ, τότε οι εξελίξεις για το μέλλον της βιομηχανίας και των τευτλοπαραγωγών που κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα θα είναι γρήγορες και θετικές”. Ο ίδιος τόνισε ότι “σύντομα θα έχουμε εξελίξεις και δεν νομίζω ότι η τρέχουσα διοίκηση θα παραμείνει στη θέση της για πολύ ακόμη”.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου στο www.agro24.gr

Recommended Posts