τυρί, τυροκομικά, κασέρι, τυριά

Την εισαγγελική παρέμβαση φαίνεται να έφεραν οι δηλώσεις της υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Ολυμπίας Τελιγιορίδου, η οποία σε ανοικτή συγκέντρωση κτηνοτρόφων στην Θεσσαλία, έστειλε μήνυμα για συνέπειες σε αυτούς που μπαίνουν εμπόδιο στην παραγωγική προσπάθεια και πιέζουν με τις χαμηλές τιμές γάλακτος.

«Όσοι κλέβουν τον ιδρώτα των κτηνοτρόφων με τις παράνομες ελληνοποιήσεις θα υποστούν τις συνέπειες..», είπε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας πως:

«Είμαστε υπέρ της υγιούς επιχειρηματικότητας και το μήνυμα που τους στέλνω σήμερα είναι απλό. Μπορούμε να συζητήσουμε μαζί σας αλλά προϋπόθεση είναι να σεβαστείτε την αξιοπρέπεια των κτηνοτρόφων..»,

τόνισε στην ανοικτή συγκέντρωση 500 περίπου ατόμων, που διοργάνωσε ο Συνεταιρισμός αγελαδοτρόφων και Αιγοπροβατοτρόφων Δυτικής Θεσσαλίας στην Καρδίτσα, την περασμένη Παρασκευή.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο προϊστάμενος Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας έχει ήδη παραγγείλει προκαταρκτική εξέταση για το θέμα των παράνομων εισαγωγών γάλακτος αλλά και της νοθείας στους εισαγγελείς Πλημμελειοδικών Λάρισας, Βόλου, Τρικάλων και Καρδίτσας.

Υπενθυμίζεται, πως για το θέμα των ελέγχων στην αγορά γάλακτος πίεζαν το προηγούμενο διάστημα πίεζαν διαρκώς και η Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, αλλά και ο βουλετής Κοζάνης της ΝΔ Γ. Κασαπίδης, ο οποίος είχε καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου από την εκδήλωση στην Καρδίτσα αναφέρει:

Σε ανοικτή συγκέντρωση 500 περίπου ατόμων, που διοργάνωσε ο Συνεταιρισμός αγελαδοτρόφων και Αιγοπροβατοτρόφων Δυτικής Θεσσαλίας μίλησε η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ολυμπία Τελιγιορίδου, με θέμα τις προοπτικές του πρωτογενή τομέα και ο Γενικός Γραμματέας Χαράλαμπος Κασίμης με θέμα την νέα ΚΑΠ.

Την εκδήλωση συντόνισε ο Διευθυντής του συνεταιρισμού Αλέκος Μανούρας και προλόγισε ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Γιώργος Βαιόπουλος. Σύντομο χαιρετισμό έκανε η Βουλευτής Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ Χρυσούλα Κατσαβριά.

Η κ. Τελιγιορίδου στην ομιλία της έστειλε μήνυμα στις γαλακτοβιομηχανίες που πιέζουν τους κτηνοτρόφους με τις χαμηλές τιμές του γάλακτος:

«Είμαστε υπέρ της υγιούς επιχειρηματικότητας και το μήνυμα που τους στέλνω σήμερα είναι απλό. Μπορούμε να συζητήσουμε μαζί σας αλλά προϋπόθεση είναι να σεβαστείτε την αξιοπρέπεια των κτηνοτρόφων..».

Διαβάστε περισσότερα στο Agronews.gr

Recommended Posts