Τα προσωρινά έκτακτα μέτρα, που θέσπισε πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την αντιμετώπιση ων διαταραχών της αγοράς στους τομείς των οπωροκηπευτικών και του οίνου που προκαλείται από την πανδημία του κορωνοϊού,

καθώς και η πράσινη αρχιτεκτονική της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, θα απασχολήσουν, μεταξύ άλλων, το συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε. που θα συνεδριάσει την Δευτέρα 20 Ιουλίου στις Βρυξέλλες.

Επίσης, οι υπουργοί θα συζητήσουν για τη στρατηγική «από το αγρόκτημα στο πιάτο», την οποία παρουσίασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 20 Μαΐου του τρέχοντος έτους. Στόχος της είναι να γίνουν πιο βιώσιμα τα συστήματα τροφίμων στην Ευρώπη.

Επί του θέματος υπενθυμίζεται πως στις 8 Ιουνίου οι υπουργοί πραγματοποίησαν μια πρώτη ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την πρόταση της Επιτροπής, σε συνδυασμό με την πρόταση για τη στρατηγική της ΕΕ για τη βιοποικιλότητα. Και οι δύο προτάσεις αποτελούν μέρος της πρωτοβουλίας της Επιτροπής για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία.

Επίσης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρουσιάσει την τρέχουσα κατάσταση της αγοράς γεωργικών προϊόντων και θα ακολουθήσει ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των υπουργών.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο https://www.agro24.gr

Recommended Posts